Yok böyle "süper" bir şov

Güncelleme Tarihi:

Yok böyle süper bir şov
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 00:14

Cenevre, 2 hafta boyunca ne yüzde 40 değerlenen İsviçre Frangı’nı ne gizli hesaplar üzerinden kaçırılan vergileri konuşacak... Lüksün ve paranın başkentinde konuşulacak tek şey 1500 beygir güce ve 400 kilometrenin üzerinde hıza ulaşan milyon dolarlık lüks ve süper spor otomobiller olacak.

Haberin Devamı

SON 3-4 yıldır Avrupa’daki ekonomik krizin etkisiyle ağırlıklı olarak ekonomik ve küçük araçların vitrine çıktığı Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, bu yıl fiyatları milyon doları aşan tam bir ‘süper spor otomobil’ şovuna dönüşmüş

Yok böyle süper bir şov
durumda. Dün kapılarını önce dünya basını için açan Cenevre fuarında dünya prömiyeri yapılan 130 yeni modelin 20’ye yakını fiyatları 2.5 milyon Euro’yu bulan dünyanın en pahalı ve hızlı modellerinden oluştu. Cenevre, para birimlerinin yüzde 40 değerlenmesi ve gizli hesaplardan vergi kaçırılmasını bir tarafta bırakıp, dünyaya Avrupa’nın krizden çıktığını gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

FİYAT TAHTI DEĞİŞTİ

Fuarda sadece 24 adet üretilecek Aston Martin Vulcan 2.5 milyon Euro’luk değeriyle 2 milyon Euro değerinde olan Bugatti Veyron’u ‘en pahalı otomobil’ tahtından indirirken, Bentley’in kendi adına yeni bir sayfa açan süper spor otomobili ‘EXP 10 Speed 6’ büyük beğeni topladı. Fuarda Ferrari, Mclaren, Lamborghini, Porsche, Rolls Royce, Lotus, Pagani, Koenigsegg, Quant, Pininfarina ve Ford’un fiyatı milyon doları bulan yeni modelleri otomobilseverleri kendisine hayran bıraktı. Dünya prömiyeri yapılan 20’ye yakın süper spor otomobillerin toplam fiyatları 20 milyon doları aştı. 85’incisi düzenlenen Cenevre fuarı 5-15 Mart tarihleri arasında Kapılarını tüm otomobilseverlere açacak. 130 yeni modelin ilk kez vitrine çıktığı Cenevre fuarını bu yıl 700 binin üzerinde otomobilseverin gezmesi bekleniyor.

Bentley EXP
Bu yıl Cenevre otomobil fuarında sergilenen konseptler arasında en çok dikkat çeken model Bentley EXP 10 Speed 6 oldu. Bu model ile yeni bir segmente adım atan Bentley bu şekilde satışlarını da artırmayı planlıyor. Alçak burun yapısıyla dikkat çeken otomobilde kullanılan LED farlar Continental GT modellerini andırırken büyük ön panjur ve parlak tel ızgaralar gözden kaçmıyor. İki kişilik oturma kapasitesi sunan otomobilin iç mekanında kaliteli deri döşeme ve ahşap kaplamanın yanında teknolojik detaylar da görülüyor.

Haberin Devamı

Yok böyle süper bir şov

McLaren 675 LT
McLaren ailesi genişlemeye devam ediyor. Cenevre’de tanıtttığı 675 LT, kardeşi 650S’ten hem daha güçlü hem de daha hafif. 90’lı yılların yarışçılarından uzun arka bölüme sahip McLaren F1 GTR Long Tail’in izinden giden otomobilde ek hava çıkışlarına sahip bir arka tampon kullanılmış. Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motor görev yapmaya devam etse de güç 675 beygire, torksa 700 Nm’ye ulaşmış. 0’dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilen otomobil 200 km/s sürate 7.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 330 km/s olarak açıklanıyor.

Yok böyle süper bir şov

Haberin Devamı

Ferrari 488 GTB
Ferrari, 458 Italia modelinin başarısı üzerine geliştirdiği 488 GTB ile yine otomobil tutkunlarını büyülemeye hazırlanıyor. Otomobilde 3,8 litre hacminde çift turbo şarjlı V8 motor kullanılıyor. 458 modelinde yer alan motordan 600cc daha küçük olmasına rağmen 760 Nm tork ve 660 beygir güç üreten otomobil bu değerlere sahip olmasıyla 458 Italia’dan 220 Nm tork ve 90 beygir daha yüksek bir güç sunuyor. 458 Speciale modelinde olduğu gibi 100 kilometre hıza 3,2 saniyede ulaşan otomobil, 200 kilometre hıza ise 8,3 saniyede ulaşıyor. Ferrari 488 GTB’nin saatte ulaştığı maksimum hız ise 330 km.

Yok böyle süper bir şov

Haberin Devamı

Lamborghini Aventador SV
Lamborghini’nin yollardaki en hızlı aracı olacak Aventador SV, 750 beygir gücünde 12 silindirli 6.5 litre motoro sahip. Aracın maksimum hızı ise 354 kilometre.

Yok böyle süper bir şov

Aston Martin Vulcan
Sınırlı sayıda ve sadece 24 adet üretileceği açıklanan Aston Martin Vulcan’ın Avrupa fiyatı tam 2.5 milyon Euro. Yani Türkiye’ye geldiği zaman fiyatın 5 milyon Euro’nun üzerine çıkacağını söyleyebiliriz. 800 beygir güç üreten 7.0 litrelik V12 motorun bulunduğu Aston Martin Vulcan, klasik Aston Martin tasarım anlayışını da koruyor. 2016 model Aston Martin modellerinin öncüsü olacak Vulcan, Mclaren P1 GTR ve Ferrari LaFerrari FXX K modelleri ile rekabet edecek.

Haberin Devamı

eozpeynirci@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!