Ece ve Efe tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Ece ve Efe tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 16:01

Antalya'da gelecek yıl "Çocuk ve Çiçek" temasıyla yapılacak Dünya Botanik EXPO'sunun müzik ve maskotları tanıtıldı.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantıda, EXPO 2016'nın müzik ve maskotlarını tanıttı. Bakan Eker, tarihi, tarımı ve turizmiyle Türkiye'nin en önemli merkezi olan Antalya'da bir dünya bahçesi kurulduğunu söyledi. Dünyanın farklı bölgelerindeki çiçek ve bahçe kültürüyle ilgili tüm birikimlerin Antalya'da gerçekleştirilecek organizasyonla insanlığa sunulacağını anlatan Eker, "Botanik EXPO ile Türkiye, EXPO alanındaki ilk tecrübesini yaşamış olacak" dedi. Dünyanın değişik bölgelerinde 1850'lerden beri sergilenen organizasyonu Türkiye'nin ilk defa gerçekleştireceğini vurgulayan Eker, Antalya'nın ve Türkiye'nin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Botanik EXPO'nun gelecek yıl 23 Nisan'da kurdelesinin kesileceğini bildiren Eker, "Bu evrensel etkinliği, uluslararası faaliyeti en güzel şekilde, en iyi şekilde gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Aksu ilçesinde 110 hektar alandaki altyapı, üstyapı, bitkilendirme, ağaçlandırma çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Eker, EXPO'lar için olmazsa olmaz unsurlar olarak yer alan tepe, gölet, kule gibi çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Üstyapı çalışmalarıyla ilgili projelerin yüklenici firmalara teslim edildiğine dikkati çeken Eker, hükümet olarak bütün imkanların seferber edildiğini vurguladı.


Bakan Eker, Botanik EXPO'ya 190'a yakın ülkenin davet edildiğini belirterek, "Bugüne kadar 33 ülke benzeri etkinliklere katıldı. Bugüne kadar da maksimum katılım 54 ülke olmuş. Bizim de hedefimiz azami sayıyı yakalamak" diye konuştu. Eker, Botanik EXPO'sunu da yöresel kıyafetleriyle "Ece" ile "Efe" adlı maskotların tanıtacağını söyledi. Birçok seçenek içinden EXPO'nun müziğini ve maskotunu belirlediklerini belirten Eker, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin ilk EXPO'sunun maskotunu belirlerken kendi yerli kültürümüzü uluslararası sahaya, evrensel platforma taşımaya özen gösterdik. Bu açıdan isimlerin de motiflerin de yerli, bu bölgeyle çok yakın ilişkili olmasına özen gösterdik. Anadolumuz, zengin tarihi, kültürü, renkleri, çizgileri, desenleri, sözleri, isimleri, motifleriyle yeryüzünün cennet köşelerinden biridir. Bu maskotların da Anadolu'nun ve Antalya'nın, bu bölgenin özelliklerini taşımasına özen gösterdik." Biri kız, biri erkek iki çocuğun yöresel kıyafetleriyle yer aldığı maskotta çocukların isimlerinin ise "Ece" ve "Efe" olarak belirlendiğini kaydeden Eker, "Hem kısa olması hem akılda kolay kalması hem Türkçe olması sebebiyle bu isimleri belirledik. EXPO'muzu 'Ece' ile 'Efe' tanıtacak" diye konuştu. Müzik ve maskot tanıtımının ardından Bakan Eker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve beraberindekiler, fotoğraf çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!