Erdoğan için suç duyurusunda bulunan başkanın davası düştü

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan için suç duyurusunda bulunan başkanın davası düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 17:38

Başkan, biber gazı davasından beraat etti. Mahkeme 'suç teşkil edecek herhangi bir unsur' bulunamadığı gerekçesiyle Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar'ın 'beraatine' karar verdi.

Haberin Devamı

Gezi olayları sırasında polisin sıktığı biber gazının vatandaşın sağlıklı çevrede yaşam hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle dönemin Başbakanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile vali ve emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunan Tüketici Hakları Derneği Başkanı hakkında, tüzüğünde olmayan faaliyette bulunduğu gerekçesiyle 1000 TL idari para cezası kesilmişti. Ancak Başkan, para cezasını ödemeyince hakkında 'kamu davası' açılmıştı.

Bugün Ankara 32.Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada 'suç teşkil edecek herhangi bir unsur görülmemesi nedeniyle Turhan Çakar hakkında beraat kararı verildi.

Erdoğan için suç duyurusunda bulunan başkanın davası düştü
ERDOĞAN İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU HAKKINDA DAVA AÇILDI


Karar sonrası konuştuğumuz Başkan Çakar, "Haklı olduğumu biliyordum. O nedenle cezayı ödemek yerine mahkemeye gitmeyi tercih ettim. Çünkü tüzüğümüzde olsun ya da olmasın vatandaşın sağlıklı çevrede yaşam hakkı var. Gezi olayları sırasında devlet elinde gazla halkın sağlıklı çevrede yaşam hakkını ihlal etti. Biz de bunun için ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk. En doğal hakkımız olan 'şikayet' hakkımızı kullandık" dedi.

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!