İş Bankası güçlüdür

Güncelleme Tarihi:

İş Bankası güçlüdür
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 09:00

Ekonomi Bakanı Zeybekci, sosyal medyada yayılan spekülasyonlara sert çıktı.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, “İş Bankası, Türk bankacılık sisteminin en önemli aktörlerinden biridir. Spekülasyonlar ve hayali söylemlerle yıpratılamayacak kadar güçlüdür” diye konuştu.

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Twitter'da ‘Fuat Avni’ adlı hesaptan yayılan İş Bankası'na yönelik iddialara ilişkin, “Hayali kişilere cevap mı verelim? Sayın Cumhurbaşkanımız siyasi bir yaklaşımla, ona yapılan saldırılarla, hakaretlerle ilgili cevap vermiştir ama ben orada adı geçen şahsı hayali kişilik olarak görüyorum. Türkiye’de ekonomi yönetimi hayali varsayımlarla, hayali kişilerin söyledikleriyle yönetilmez. Türkiye’de İş Bankası, Türk ekonomisinin, Türk bankacılık sisteminin en önemli aktörlerinden biridir. Böyle spekülasyonlar ve hayali söylemlerle yıpratılamayacak kadar da güçlüdür” dedi.
Türkiye-İngiltere Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komitesi’nin (JETCO) imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, Merkez Bankası’nın bugünkü PPK toplantısına ilişkin olarak, “Merkez Bankası ile ilgili cesur adımlar konusunda şu oran olacak diye bir şey söylemem yanlış olur. Şu anda Türkiye’de katlandığımız faizi, Türkiye ekonomisinin katlanması gereken bir faiz olarak görmüyoruz” dedi.

İŞ BANKASI’NDAN DAVA

İş Bankası da bazı gazeteler ve sosyal medyada bankanın faaliyetlerine ilişkin gerçek dışı haber ve değerlendirmelere yer verilmeye devam edildiğini öne sürerek, kaynağı ve gerekçesi bilinmeyen açıklamaların tarafı ve muhatabı olmadıklarını ve söz konusu yayınlara karşı yasal yollara başvuracaklarını açıkladı. Banka’nın KAP’a yaptığı açıklamada şöyle denildi: “İş Bankası, kuruluşundan bu yana başta Bankacılık Kanunu olmak üzere mevzuata uygun bir şekilde yürütmektedir. Bankamız bunun haricinde kaynağı ve gerekçesi tarafımızca bilinmeyen açıklamaların tarafı ve muhatabı değildir. Bankamız faaliyetlerine ilişkin bunun aksine bir değerlendirme veya gelişme bulunmamaktadır. Bankamızın gündeminin bu kapsamda sadece bankacılık faaliyetlerinden oluştuğunu, bu nedenle gerçek dışı haber ve iddialara itibar edilmemesini, gerçek dışı yayınlara karşı bankamızın yasal yollara başvurmakta olduğunu kamuoyu bilgisine saygıyla sunarız.” İş Bankası’nın dün Borsa İstanbul’da hisselerindeki kayıplar yüzde 3’e kadar ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!