‘Yatırım indirimi yeniden getirilsin’

Güncelleme Tarihi:

‘Yatırım indirimi yeniden getirilsin’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 11:16

Yeminli Mali Müşavir Dr. Hayrullah Doğan, 12 yıl önce kaldırılan yatırım indiriminin yeniden uygulamaya konulması gerektiğine işaret etti.

Haberin Devamı

Yatırım indiriminin sanayici için önemli bir teşvik olduğuna işaret eden Doğan “Yatırım indirimi yerine konulmak istenen hiçbir vergi teşviki istenilen sonucu vermedi” dedi.

Aynı zamanda Denetim Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Doğan, yatırım indirimi uygulamasının Türkiye sanayisi ve ihracatının gelişmesine önemli bir katkı yaptığına dikkat çekti.

EN ETKİLİ TEŞVİK OLDU
Dr. Doğan, söz konusu uygulamanın, Avrupa Birliği ile yürütülen müzakereler kapsamında 24 Nisan 2003’de kaldırıldığını hatırlatarak “Yatırım indirimi, bugüne kadar uygulanan vergi teşvikleri içinde en etkilisi olduğuna işaret etti. Bu durumun en temel sebeplerinden birinin, indirim için süre kısıtlaması olmaması olduğuna dikkat çeken Dr. Doğan “Yatırımın bitmesi beklenmeksizin harcamaya başlandığı yıldan itibaren uygulanmaya başlanıyordu. Yine, indirimin, mükellefin tüm kazançlarına uygulanıyordu. Bunların yanı sıra, oran farklılaştırılarak tüm bölgelerde yapılan yatırımlara uygulanıyordu” dedi.

Haberin Devamı

KRİZLERDEN ETKİLENMEMEK İÇİN…
Dr. Doğan, yatırım indiriminin yeniden getirilmesi gerektiğine işaret ederek şunları kaydetti: Yatırım indirimi yerine konulmak istenen hiçbir vergi teşviki istenilen sonucu vermedi. ‘Yatırım İndirimi’ müessesesinin yeniden uygulamaya konulması ihtiyaç haline gelmiş durumda. Dünyada ekonomik durgunluk ve işsizlik rakamlarının yükseldiği günümüzde ülkemizin bu krizlerden etkilenmemesi ve sanayideki gelişmenin devam ettirilebilmesi için, üreten sanayi için yatırım indirimi yeniden gelmeli.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!