Fatih Birol'u ABD Enerji Bakanı ve Dışişleri Sözcüsü tebrik etti

Güncelleme Tarihi:

Fatih Birolu ABD Enerji Bakanı ve Dışişleri Sözcüsü tebrik etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 15:51

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başekonomisti Fatih Birol, geçen hafta ajansın icra direktörlüğüne seçilmesinin ardından çok olumlu tepkiler aldığını belirterek, "Bundan sonraki çalışmalarımızda enerji güvenliği konusu en önemli gündem maddesi olacak" dedi.

Haberin Devamı

Birol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IEA'nın icra direktörlüğü görevine seçilmesinin ardından çok sayıda kutlama mesajı ve tebrik telefonu aldığını söyledi. Fatih Birol, "Seçilmemin ardından, birçok ülkenin siyasilerinden ve enerji şirketlerinin üst düzeyli yöneticilerden çok olumlu tepkiler aldım. Bundan sonraki çalışmalarımızda enerji güvenliği konusu en önemli gündem maddesi olacak" diye konuştu. Japonya'da Başbakan Shinzo Abe ile dün yaptığı görüşmeye değinen Birol, "Abe, benden hem Japonya hem de dünya enerji sektörünün daha iyi yöne gitmesi ve en önemlisi enerji arz güvenliği konusunda katkı beklediğini söyledi" ifadelerini kullandı.

GELİŞMELERİ KONUŞTUK

Abe'nin, icra direktörlüğü görevi süresince, Japon hükümetinin kendisini destekleyeceğini söylediğini aktaran Birol, Japon Ticaret ve Endüstri Bakanı Yoichi Miyazawa ile de bir araya geldiğini belirtti. Birol, "Bakanla özellikle enerji sektöründeki gelişmeleri konuştuk. Kasım ayında Paris'te düzenlenecek olan IEA üyesi ülkelerin enerji bakanları toplantısında hangi konuların ele alınacağını görüştük" dedi. Birol, Paris'teki toplantının kendisinin ev sahipliğinde, ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz başkanlığında gerçekleştirileceğini kaydetti. Göreve seçilmesinin ardından ABD'den de üst düzeyde tebrik telefonları aldığını ifade eden Birol, Bakan Moniz ile ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin açıklama yaptıklarını ve kendisini tebrik ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

NATO GENEL SEKRETERİYLE BULUŞACAK

Enerji arz güvenliği probleminin dünya genelinde önemli yer tuttuğunu belirten Birol, bu kapsamda 24 Şubat'ta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geleceğini bildirdi. Birol, Stoltenberg'in davetiyle NATO'nun Belçika'daki merkezinde gerçekleşecek görüşmede, enerji güvenliği konusunun ele alınacağını kaydetti. IEA'da, 29 üye ülkenin tamamının desteği ile seçilen ilk icra direktörü olan Birol, görevine Maria van der Hoeven'ın ardından, bu yılın eylül ayı itibarıyla resmi olarak başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!