Soma’da 9 ay sonra inşaat izni çıktı

Güncelleme Tarihi:

Soma’da 9 ay sonra inşaat izni çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 01:01

MANİSA’nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin geride kalan aileleri için verilen konut sözü tutuluyor.

Haberin Devamı

Toplam 602 konut, okul, cami, kültür alanlarından oluşacak olan ve birbirine yakın, orman vasfını yitirmiş iki arazi, bu kapsamdan çıkartıldı. Buralara projeye uygun imarın da verilmesinin ardından ruhsatı çıktı, inşaatın önümüzdeki günlerde başlayacağı açıklandı. Facianın hemen ardından Doğuş Holding 301 konut yapıp dağıtmak için başvuruda bulundu. Bunun için Turgutalp Bölgesi’ndeki TOKİ konutlarının hemen yanındaki 40 dönümlük arazi tahsis edildi. İkinci konut projesini ise, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi gerçekleştirmek istedi. OSB’nin yaptıracağı 301 konut için ise, Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Sosyal Tesisleri yanındaki 50 dönümlük arazi tahsis edildi. Ancak her iki alanın da, imar planının olmaması, orman vasfını yitirmiş arazi olması nedeniyle önce arazilere tapu çıkartılıp, hazine adına tescil edildi.

Soma Belediyesi ve ilgili kuruluşların çalışmalarıyla arazilere, 9 ay sonra izinler çıktı. Arazilerden biri için ruhsat tamamlandı ve inşaatı yapacak şirkete geçen hafta teslim edildi. Arazide altyapı çalışmalarından sonra, inşaata başlanacağı bildirildi. Apartman bloklarının yanı sıra okul, cami, kültür ve oyun alanlarının bulunacağı büyük bir sitenin inşa edileceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!