Başbakan, 3. Havalimanı inşaatını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Başbakan, 3. Havalimanı inşaatını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 14:11

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu 7 Haziran 2014’te dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan İstanbul 3. Havalimanı’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başbakan, havalimanının isminin ne olacağına yönelik soruyu "Önemli olan bebeğimizin dünyaya gelmesi" sözleri ile yanıtladı. Öte yandan Başbakan, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörlüğü'ne Fatih Birol'un getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’la birlikte basın toplantısı düzenledi. Yeni havalimanının ilk bölümünün 29 Ekim 2017’de açılacağını söyleyen Davutoğlu, “Topografik olarak en doğru alanın seçildiğini düşünüyoruz. Bu alana 5 milyon ağaç dikilecek” dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYET İNCELEMELER YAPTI/FOTO GALERİ

"TEKRAR ZEMİN BELLİ BİR GÜCE KAVUŞTURULACAK"
Davutoğlu, "Tamamlandığında 150 milyon yolcuyla en büyük havalimanı olacak" dedi. "İstanbul için en doğru alanın seçildiğini söyleyebiliriz" diyen Başbakan Davutoğlu, "Projenin büyüklüğü ile İstanbul'un çevre dokusuna gösterdiğimiz duyarlılık aynı ölçüde at başı giden hususlardır" dedi. Davutoğlu, "Burası bir orman alanının havalimanına dönüşümü değil. Topografisi bozulmuş bir alanın tekrar eski niteliğine dönüştürülmesi. Burada çok önemli diren faaliyetlerinin yapılması gerekiyor. Bu proje bittiğinde 60-70 yıllık doğal topografyanın bozulması da giderilecek. Tekrar zemin belli bir güce kavuşturulacak" dedi

Haberin Devamı

Başbakan, 3. Havalimanı inşaatını ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu, yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

"5 MİLYON AĞAÇ BU ALANA DİKİLECEK"
Başbakan Davutoğlu, "Kesinlikle bölgenin dokusu, ağaç yapısı ve çevredeki orman alanında en ufak eksiklik olmayacak. Tahminen 600 bin ağaçta işlem yapılacak olabilir. Ancak 5 milyon ağaç bu alana dikilecek. Ve bunun yerine geniş bir ağaçlanma faaliyeti olacak" ifadesini kullandı. Davutoğlu, havalimanında işletme aşamasına geçildiğinde 120 bin istihdam oluşacağını kaydetti.

"İSİMLENDİRME, SONRASINDA EN UYGUN ŞEKİLDE YAPILIR"
"Yeni havalimanının adı ne olacak" şeklindeki soruya Davutoğlu, "İstişare edilir İstanbulumuza yakışır bir isim olur. Önemli olan bebeğimizin dünyaya gelmesi. İsimlendirme, sonrasında en uygun şekilde yapılır" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu Fatih Birol'un Uluslararası Enerji Ajansı'nın İcra Direktörlüğü'ne seçildiğini de açıkladı.

Başbakan, 3. Havalimanı inşaatını ziyaret etti

Fatih Birol uzun yıllardır IAE'de Baş Ekonomist olarak görev yapıyordu.

FATİH BİROL KİMDİR
Fatih Birol 22 Mart 1958’de Ankara’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Viyana Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. Birol, Viyana’da enerji ekonomisi üzerine çalıştı. Uluslararası Enerji Ajansı’nda direktör ve baş ekonomist görevlerini yürüttü. Birol, dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes’un dünya enerji sahnesine ilham veren en güçlü insanlar listesinde de yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!