Danıştay, ertelenen grev için Başbakanlık'tan savunma istedi

Güncelleme Tarihi:

Danıştay, ertelenen grev için Başbakanlıktan savunma istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 10:07

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın ertelenen grevi davalık oldu. Danıştay'a taşınan karar ile ilgili, yüksek mahkeme Başbakanlık'tan savunma istedi. Danıştay 10. Dairesi, ertelemeye gerekçe olarak gösterilen “Milli güvenliği bozucu hususlar"ın neler olduğu soruldu.

Haberin Devamı

Birleşik Metal İş'e üye işçilerin 29 Ocak'ta uygulamaya koydukları grev sonrası Bakanlar Kurulu'nun aldığı 'erteleme' kararı 2 Şubat'ta Danıştay'a taşındı. Sendika avukatlarının açtıkları dava sonrası dosyaya bakan Danıştay 10. Dairesi Başbakanlık’tan savunma istedi.

Danıştay, ertelenen grev için Başbakanlıktan savunma istedi
HÜKÜMET, BİRLEŞİK METAL-İŞ'İN GREVİNİ ERTELEDİ


Danıştay 10. Dairesi, 9 şubatta aldığı ara kararında Başbakanlıktan “Davacı sendika tarafından uygulanmakta olan ve uygulamaya konulacak grevlerin ‘milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu’nun nasıl ve ne şekilde belirlendiği, milli güvenliği bozucu hususların neler olduğunun açık ve tereddüte yer bırakmayacak şekilde açıklanmasının istenmesine” karar verdi.

Davalı idare konumundaki Başbakanlık’ın savunma verme süresini 30 gün yerine 10 gün olarak belirleyen 10. Daire, Başbakanlık’tan cevabın alınması veya 10 günlük cevap verme süresinin tamamlanmasından sonra inceleneceğini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

BAZI ŞİRKETLER İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Öte yandan, işveren sendikası MESS'den ayrılan işyerleri ile sendika arasında sözleşme imzalandı. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 4 bin işçiyi kapsayan anlaşma şu şirketler ile sağlandı: Delphi Otomotiv Sistemleri San. ve Tic. A.Ş., Alstom Grid Enerji Endüstrisi A.Ş, Bekaert İzmit Çelik Kord San. ve Tic. A.Ş., Dostel Makina San. ve Tic. A.Ş., Schneider Enerji Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş. (Gebze) ve Schneider Elektrik San. ve Tic. A.Ş.'nin 3 ayrı işletmesi (Manisa, İzmir, İstanbul)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!