Vekil olmak kaça patlıyor?

Güncelleme Tarihi:

Vekil olmak kaça patlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 13:05

7 Haziran'da yapılacak olan Genel Seçimler öncesi, 30 bin aday adayının toplamda 1,5 milyon lira ekonomiye katkı yapması bekleniyor. Esnaf ise şimdiden heyecanlı bekleyişe geçti.

Haberin Devamı

Belediye başkanlıkları, Cumhurbaşkanlığı derken Türkiye yeni bir seçim dalgasına daha girmek üzere. 7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Genel Seçimleri için yaklaşık 30 bin aday, TBMM’deki 550 koltuğu doldurmak için 4 ay boyunca efor sarf edecekler.

Seçimlerin siyasi kısmını bir kenara bırakıp, maliyetini ele alacak olursak, 30 bin aday adayının ekonomiye can suyu olması bekleniyor.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e göre adayların toplam harcamaları 1 milyar 350 milyon lirayı aşacak.

Peki bir milletvekili aday adayının masrafları neler? Mecliste 4 yıllığına kendine ayıracağı koltuk için nerelere harcama yapılıyor?

Milletvekili seçimlerinde aday adaylarının bazıları sevinirken bazıları da üzülecek. Ancak asıl kazanan sektörler olacak. Yüz milyonlarca lira sektörlere yayılacak. Bir aday adayı;

Özellikle reklamcılar, davul-zurnacılar, matbaacılar, oteller, kamuoyu araştırması yapan şirketler, lokantalar, çiçekçiler, baloncular, ses tesisatçıları, araba kiralama şirketleri, akaryakıt bayileri, otobüs firmaları, seyyar satıcıları, kumaş imalatçıları, naylon baskıcılar, çiçekçiler, bayrakçılar, rozetçilerle fotoğrafçıların yüzünü güldürecek.

ADAY ADAYININ “ÇAY ISMARLAMASI İSTEMESİ BİLE SERVET!
Türk kültürümüzün klasik ‘kaynaşma’ içeceği, aday adayları için oldukça büyük önem arz ediyor. Kendilerini tanıtmak için bölgelerinde bulunan kahvehaneler ise adaylar için bulunmaz bir tanışma ortamı. Bunun yanı sıra büyük şehirlerde binlerce seçmene verilen davetler, tutulan salonlar derken minimum 10 bin lira harcama yapmaları gerekiyor. Verilen davetler eğer yemekli ise fiyat katlanarak artıyor.

KAZANANA 15 BİN LİRA MAAŞ
Aday adaylarının seçim maratonundan galip çıkması halinde, aylık 15 bin lira maaş alacaklar. Vekiller, emekli olduklarında 9 bin lira maaş alıyor olacak.

BAKMADAN GEÇME!