Yunanistan acil Paris'e

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan acil Parise
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 11:47

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis pazartesi günü Paris'e gidip Yunanistan'ın yeni mali politikasını anlatacaktı. Bu gezi acil bir şekilde bugüne alındı. Maliye Bakanı bugün Paris'e hareket ederken Varufakis'in dün Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem ile soğuk geçen basın toplantısının ardından Paris'e acele olarak gitmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in pazartesi günü Paris'e giderek Yunanistan'ın borçlarıyla ilgili olarak hükümetin yeni programını AB'li yetkililere açıklaması bekleniyordu. Fakat bu görüşme bilinmeyen bir nedenle bugüne gününe alındı. Yunan Maliye Bakanı dün Yunanistan'da Eurogroup ile bir görüşme yapmıştı.

Yunanistan acil Parise

Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis (sağdaki)

DÜN NE OLMUŞTU

Yunanistan’da Pazar günkü genel seçimlerle iktidara gelen koalisyon hükümeti ile AB arasında beklenen kriz dün patladı. Yunan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem ile görüşmesinden sonra “Troykayı (Avrupa Merkez Bankası-AB Komisyonu-IMF) istemiyoruz. Troyka Avrupa aleyhtarı mantığı olan yapısı çürük bir heyettir” dedi. Bunun üzerine Dijsselbloem, Varufakis’in kulağına eğilerek “Troykayı şimdi öldürdün” diye fısıldadı. Yunan bakan “vay be” alaycı bir ünlemle yanıt verdi. Dijsselbloem, Yunanistan’ın borcu için bir Avrupa zirvesi yapılmasına talebini “Avrupa’da borç için zirve vardır. Adı Eurogroup’dur” diyerek reddetti. Görüşmeden ayrılırken kızgın görünen ve Varufakis ile soğuk bir tokalaşlmadan sonra hızla ayrılan Dijsselbloem “Avrupa, yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde Yunanistan’a destek olmaya niyetli. Tek taraflı adımlar iki tarafa da yardımcı değildir. Geriye, Yunan hükümetinin kararlarını vermesi bizim de tavrımı belirlememiz kalıyor” diye konuştu. Varufakis ise “Biz önce Yunan halkına sonra da Avrupa’daki ortaklarımıza garanti veririz.Devletin devamlılığı vardır ama ekonomik krizin de devamını kabul etmeyeceğiz” dedi. (Yorgo KIRBAKİ/ATİNA)

Haberin Devamı

Yunanistan acil Parise

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!