BEDAŞ önünde kayıp-kaçak eylemi

Güncelleme Tarihi:

BEDAŞ önünde kayıp-kaçak eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 14:43

Elektrik faturalarında yer alan kayıp- kaçak bedelinin geri ödenmesi için Halkevleri tarafından, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) önünde yapılan açıklamada “Dağıtım şirketlerinden, 5 yıllık geriye dönük kayıp kaçak bedelimizi hesaplatarak, geri ödemesini talep ediyoruz" denildi.

Haberin Devamı

Taksim'de bir araya gelen Halkevleri üyesi bir grup, “Elektrikte soyguna son" yazılı pankart açarak, saat 12.30'da BEDAŞ önüne yürüdü. Bu sırada “Edison bile pişman", “Bir faturaya kaç soygun sığar" yazılı dövizler taşındı. Topluluğa BEDAŞ'ta işten çıkartılan DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyesi işçiler de destek verdi.

NEDENSİZ ŞEKİLDE SOYULUYORUZ
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı BEDAŞ binası önünde, Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:
“Çaldıkları, sömürdükleri yetmiyor, hep daha fazlasını istiyorlar. Özellikle elektrik dağıtımından kaynaklı ortaya çıkan kayıp kaçak bedelini yıllardır bizim sırtımızdan karşıladılar. Şimdi, bizler bunu geri almak için Türkiye'nin dört bir yanında halk dilekçeler veriyor. Bu dilekçeleri kabul etmiyorlarmış (!). Kabul etmeye mecburlar. Evlerimize faturalar giriyor, bir bakıyoruz ki, 350 - 400 TL. Hergün çalışan insanlar, evinde durmayan insanlar fahiş faturaları görünce şaşırıyor. Ne yetkililer, ne bakanlık, hiç kimse bunun nedeninin ne olduğunu bize açıklayamıyor. Yani soyuluyoruz. Nedensiz bir şekilde soyuluyoruz"
Açıklama sonrası, 4 temsilci kayıp kaçak bedellerinin geri ödenmesi için BEDAŞ'a dilekçe verdi. Topluluk olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!