Eyüp’e 2 metro, 2 tramvay bir de teleferik yolda!

Güncelleme Tarihi:

Eyüp’e 2 metro, 2 tramvay bir de teleferik yolda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 10:05

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Büyükşehir'in Eyüp'e ciddi ulaşım yatırımları olacağını söyledi ve ekledi: "İki metro, iki tramvay hattı ve bir de Piyer Loti’den Miniatürk’e teleferik düşünülüyor. Böylece Piyer Loti’de iki teleferik olacak”.

Haberin Devamı

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre Eyüp'te trafiği rahatlatacak ve hatta yayalaştırma çalışması olacak. "3. havaalanı, Eyüp’te ve Arnavutköy’de yapılıyor. Akpınar’da. Ulaştırma Bakanlığı’nın bir projesi var." diyen Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Havaalanını şehir merkezine bağlayacak hızlı tramvay projesi. Havaalanı-Gayrettepe arasında. Ve bu proje Eyüp’ten geçecek. İkincisi şu anda yapımına devam edilen metro çalışması Bağcılar-Gayrettepe metrosu. Bağcılar-Tekstilkent- Gaziosmanpaşa-Eyüp- Kağıthane-Gayrettepe güzergâhında. 2.5 yıl sonra tamamlanacak."

EYÜP'TE KAÇ İSTASYON OLACAK

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "4 istasyon yapılacak. Yeşilpınar, Veysel Karani, Çırçır ve Alibeyköy istasyonları olacak. Önemli bir proje de Eminönü’nden Alibeyköy’e tramvay hattı. Haliç sahili boyunca devam edecek. Metro istasyonuna entegre olacak. Eminönü’nden bineceksiniz tramvaya Alibeyköy’de ineceksiniz. İsterseniz oradan metroya binip Bağcılar’a ya da Beşiktaş tarafına gideceksiniz. İhalesi bitti, bu dönem İBB tarafından yapılacak. Ayrıca şu anda mevcut olan Aksaray- Havalanı hızlı tramvayının Bayrampaşa durağından Feshane’ye bir hat sağlanacak. Bu dönem bitecek. Kadir Bey sözünü verdi. Eminönü’nden gelen hatla birleşecek. Mevcut Edirnekapı- Habipler tramvayı var. Büyükşehir metro olarak düzenlemek istiyor, o konuda çalışmalar devam ediyor. O da olursa ikinci bir metro olacak. Araçları Eyüp’e pek sokmak istemiyoruz artık. Miniatürk Piyer Loti arasında teleferik de olacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!