Türkiye lojistik sektöründe bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Türkiye lojistik sektöründe bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2015 01:08

Merkezi ABD’de bulunan Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen, çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği sertifikası LEED, Türkiye’de ilk defa bir lojistik şirketine verildi.

Haberin Devamı

Enerji ve çevre dostu tasarımdaki liderlik sertifikası olan Leed, merkezi İstanbul Hadımköy’de bulunan Sertrans Logistics şirketine verildi.

Türkiye lojistik sektörü için örnek teşkil eden bu durum için yapılan çalışmalar arasında, tesisin kendi ihtiyacı kadar tüketmesini sağlamak, yenilenebilir enerji kaynakları kullanmak, tamamen doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanılmasını sağlamak gibi gereklilikler bulunuyor.

Şartları yerine getiren firma, tesis ve genel merkezini tasarlarken bu şartları göz önünde bulundurdu ve enerji modellemesinden, günışığı simülasyonuna varıncaya dek ekosisteme duyarlı bir yapı inşa etti. Yerinde yapılan inceleme ve bir dizi teknik tetkiklerle verilen sertifikayı “gold” derecesinde alan Sertrans, 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu tesislerinde atık üretmiyor ve ihtiyacı kadar tüketiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!