28 ülke risk altında

Güncelleme Tarihi:

28 ülke risk altında
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 16:40

Küresel mali kriz derinleşirken Dünya Bankası, gelişmekte olan ülkelerin “daha kötü günlere" hazırlıklı olmasını istedi. Dünya Bankası Başkanı Zoellick, 28 ülkenin risk altında olduğu uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

En büyük üç banka da gittiÂ

Ä°ÅŸte piyasalar böyle çöktü / Foto-Galeri     Â

Dünya Bankası BaÅŸkanı Robert Zoellick, Batılı ülkeleri vuran finans krizinin, gelecek günlerde geliÅŸmekte olan ülkelerde büyük bunalıma yol açabileceÄŸi uyarısında bulundu. Â

Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Zoellick, küresel mali krizin yayılmakta olduğunu, bunun sonucunda gelişmekte olan ülkelerde, dış ödemeler dengesinde açık, bankacılık krizleri ve şirket iflaslarının görülebileceğini söyledi.

Açlık sorunu büyüyor

Zoellick, küresel mali krizin yanında artan petrol ve gıda fiyatlarının, geliÅŸmekte olan ülkelerde yoksulları daha zor durumda bırakabileceÄŸini söyledi.  Â

Dünya Bankası’nın hazırladığı son rapora göre, artan fiyatlar nedeniyle dünya genelinde yetersiz beslenen yoksulların sayısı bu yıl 960 milyona çıkacak. Bu sarsıcı rapor, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) sanayileşmiş ve gelişmekte olan ülkelerin maliye bakanlarıyla hafta sonunda yapacağı zirveye sunulacak.

Haberin Devamı

G-20’ler toplanıyor 

ABD yönetimi, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’nın hafta sonunda yapılacak yıllık toplantıları çerçevesinde, sanayileşmiş ve gelişmekte olan ülkeleri bir araya getiren G-20 platformunu toplantıya çağırdı.

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, G-20’lerin acil toplantısında, küresel finans krizine karşı atılacak adımların eşgüdümünün ele alınacağını söyledi. G-20 platformunda Türkiye de bulunuyor.

Dünyanın sanayileşmiş 7 ülkesinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları da yarın Washington’da bir araya gelecek. G-7 grubunda ABD ve Almanya’nın yanı sıra, Japonya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!