Son 12 yılda çıkan 'torba kanun'lar bir kitapta toplandı

Güncelleme Tarihi:

Son 12 yılda çıkan torba kanunlar bir kitapta toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 09:36

MHP Milletvekili Mehmet Günal, son 12 yılda çıkan torba yasaları ‘Torbadaki Hukuk- Kanun Yoluyla Hukukun Katlinin Hikayesi’ isimli kitabıyla eleştirdi. Torba kanunların haramın içine helal katarak, hepsini helalmiş gibi gösterdiğini anlatan Günal, “Torbalarda Soma’nın bareti de var paralar, altınlar, kol saatleri de var” dedi.

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr

Yeni çıkan kitabını bir basın toplantısıyla tanıtan MHP Antalya Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç.Dr Mehmet Günal, kitabında Türkiye’nin şuanda yaşadığı hukuksuzlukları ve vekil olarak şahit olduklarını anlattı. Günal, “Kitabı kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Torbalarda her şey var. Bir yanda Soma’nın bareti, hukuk kurumları bahane edilerek yapılan şeyler öbür tarafta paralar, altınlar, kol saatleri, ayakkabı kutuları var. 6518 sayılı yasa sözde aileyi özde TİB’i koruyor. 6524 ile HSKY’yi Adalet Bakanına bağladılar, 6525 ile 17-25 Aralık operasyonunu yapanlardan intikam aldılar. 6526 ile somut delilin yerine makul şüphe getirdiler. 6552’ye Soma, dediler medya havuzuna katkıda bulunan işadamlarına kıyak getirdiler, meraları ranta açtılar” dedi.

'150 TORBA ÇIKARDILAR HELALE HARAM KATTILAR'


12 yıllık AKP iktidarları döneminde 150’den fazla torba kanun çıkarıldığını belirten Günal, kitabın önsözünde ise bu kitabı neden yazdığını şu sözlerle anlattı:

“Bu uygulamaların en vahimi komisyonda 38 gün geceli gündüzlü görüşmeler sonucu çıkarılan 6552 sayılı torba kanundu. Bu kanun ile AKP, çaldığı hukuk minaresine kanun kılıfı diktirdi. Soma’daki maden kazasının yarasını sarmak için çıkardığı söylenen ve iş sağlığı ve güvenliğini ilgilendiren (helal!) bir tasarı iken, içine birçok hukuka aykırı madde (haram!) eklendi ve en tartışmalı torba kanun oldu. İşte bu kitapta AKP’nin kanun eliyle hukuku katletmesinin, bir başka deyişle çaldığı hukuk minaresine kanun kılıfı diktirmesinin, helale haram karıştırılarak millete nasıl yutturulmaya çalışıldığını anlatacağım. Halelerin arasına karıştırılan haramları yani hukuksuz ve rant maddelerini tek tek ele alacağım.”

Haberin Devamı

Son 12 yılda çıkan torba kanunlar bir kitapta toplandı


'PARMAK DEMOKRASİSİ'

Günal, basın toplantısında ise TBMM’nin tam bir aklama merkezi haline getirildiğini, Türkiye’ye parmak demokrasisinin hakim olduğunu söyledi. “Acele ile gelip bir torba kanun temel kanun olarak görüşülüyor. İçerisinde 100’e yakın farklı hükmün olduğu kanun temel kanun oluyor ve alakasız bir şekilde Meclis sürecinden geçiriliyor” dedi.

Torba kanunları zehirli yeme benzeten Günal, “Torbanın içerisine zehri doldurup üzerine de bir parmak bal sürüyorlar. Sonra hepsini bal diye halka yutturmak için Meclis’e getirip, kanun kılıfı diktiriyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!