Yemekte toz var!

Güncelleme Tarihi:

Yemekte toz var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 22:28

Yiyecekleri toz haline dönüştürmeyi başaran 24 yaşındaki genç girişimci Rob Rhinehart tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Haberin Devamı

Rhinehart’ın kurduğu Soylent adındaki şirket, kısa sürede 23 milyon dolar yatırım aldı.

BİLİM kurgu filmlerindeki sahneler gerçek oluyor. ABD’li bir girişim olan Soylent, yiyecekleri toz haline dönüştürmeyi başardı. Su ile karıştırılarak kullanılan Soylent, bir öğünde alınabilecek tüm besin değerlerini taşıyor. ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan Gıda Güvenliği Merkezi’nden (FDA) onay olan Soylent’in geliştirdiği toz, vitamin, protein, sağlıklı yağ, karbonhidrat ve lif gibi birçok maddeyi barındırıyor.

ÖĞÜNÜ 9 DOLAR

Soylent, 7’li, 14’lü ve 28’li paketler halinde satılıyor. Fiyatları ise 85 dolar ile 300 dolar arasında değişiyor. Başka bir deyişle Solvent’in bir öğünü yaklaşık 10 dolar ile 12 dolar arasında değişiyor. Ancak aylık abonelikte öğün fiyatı 9 dolara düşüyor. Buna rağmen Soylent’in öğün fiyatları, günlük bir öğün fiyatının üzerinde kalıyor. Ancak şirketten paylaşılan bilgilerde ürün fiyatının düşeceği belirtiliyor. Soylent, 2014 Mart ayında kuruldu. 800 bin dolarla kurulan şirket, daha bir yılını bile doldurmadan 23 milyon dolar yatırım aldı. En son yatırım ise dün geldi. Şirket, Facebook ve Twitter’ın erken aşama yatırımcısı olan Andreessen Horowitz başta olmak üzere Lerer Hippeau Ventures, Index Ventures ve David Friedberg gibi isimlerden 20 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

İlk ürün deneyini kahvaltıda yaptı

SOYLENT’in kurucusu 24 yaşında bir bilgisayar mühendisi olan Rob Rhinehart. 1973 yapımı ‘Soylent Green’ adındaki bir filmden etkilenen Rhinehart, bunu hayata geçirmek için çalışmalara başlamış. Genç girişimci, ilk deneyi ise kahvaltı sırasında hayat geçirmiş. Rhinehart, yumurta ile patatesi toz haline dönüştürerek su karıştırıp içmiş. Tad ve besin değerleri bakımından benzerlikler yakalayan Rhinehart, Soylent’i hayata geçirmek için kolları sıvmış. Rhinehart, bunun üzerinden yaklaşık 1 yıl sonra Soylent şirketini kurdu.

Arnold Schwarzenegger, 1973’teki Soylent Green adlı filminde toz yiyecekler tüketiyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!