Deutsche Bank'tan 10 yeni varant

Güncelleme Tarihi:

Deutsche Banktan 10 yeni varant
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 14:00

Deutsche Bank, dayanak varlığı ABD, İngiltere, Japonya ve Euro Bölgesi endeksleri olan 10 adet yeni varant ihraç ediyor. Deutsche Bank’ın 9 Ocak’ta işlem görmeye başlayacak yeni varantları Nasdaq 100, Dow Jones Industrial Average, Nikkei 225, FTSE 100, Eurostoxx 50 endekslerini dayanak varlık olarak alıyor.

Haberin Devamı

Deutsche Bank’ın yeni varant ihracıyla Türkiye'de öncü bir rol üstlendiğini vurgulayan Deutsche Securities Menkul Değerler Genel Müdürü Albert Krespin, “Deutsche Bank varant ve sertifika piyasasındaki ürün ve dayanak varlık çeşitliliğini arttırarak bu piyasanın büyümesine katkıda bulunuyor. Burada Deutsche Bank’ın amacı Türk yatırımcısına, Borsa İstanbul çatısı altında yurtdışı piyasalara erişim imkanını sağlamak” dedi.
Nasdaq ve Nikkei Borsa İstanbul yakınlığına geldi

Türk yatırımcısına varantlar aracılığıyla dünyanın önde gelen hisse senedi piyasalarına yatırım yapma imkanı sunduklarını belirten Krespin şunları ifade etti: “Nasdaq 100, Dow Jones Industrial Average, Nikkei 225, FTSE 100, Eurostoxx 50 endekslerinin kapsamı dünyadaki hisse senetleri toplam piyasa değerinin yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor. Bu endeksler, ilgili ülkelerin gösterge endeksleri olarak kabul ediliyor. Deutsche Bank, bu endeksleri dayanak varlık olarak alan yeni varantları sayesinde Türk yatırımcısına uluslararası endekslere kolay erişim fırsatı veriyor. Yatırımcılar, Borsa İstanbul’da yurt içi hisse senedinde işlem yapar gibi Nasdaq 100, Dow Jones Industrial Average, Nikkei 225, FTSE 100, Eurostoxx 50’de kaldıraçlı işlem yapabiliyorlar. Deutsche Bank dünyanın iki ayrı ucundaki Nasdaq ve Nikkei’i endekslerini Borsa İstanbul yakınlığına getiriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!