Tarihi doğalgaz rekoru

Güncelleme Tarihi:

Tarihi doğalgaz rekoru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 21:43

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu hafta salı günü doğalgaz tüketiminin 213 milyon metreküp ile rekor seviyeye ulaştığını kaydederken, yetkililer kamu santrallarında ikincil yakıta geçildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Enerji Bakanlığı yetkilileri ise önceki gün İstanbul’da doğalgaz tüketiminin 47.5 milyon metreküpe ulaştığını ve böylece İstanbul’da da bir tüketim rekoru kırıldığı bilgisini paylaştı. Yıldız, Büyükelçiler Konferansı’nda, “Normalde günlük 193 milyon metreküp gaz arzımız var. Doğalgaz tüketimi salı günü 213 milyon metreküp ile Türkiye tarihin en yüksek seviyesine ulaştı ve rekor kırdı. Son 5 günde yaklaşık 1 milyar metreküp gaz tükettik” dedi. Türkiye’de günlük ortalama 180-185 milyon metreküp olan doğalgaz tüketiminin, soğuk havalar nedeniyle 200 milyon metreküpü aşması üzerine salı gecesi bazı doğalgaz santrallerinde, fuel oil ve motorin gibi ikincil yakıt türlerine geçildi. Yetkililer, gelecek haftaya kadar doğalgaz arzında ilave tedbir alınmasına gerek olmadığını belirtti.

ACİL DURUM PLANI

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile BOTAŞ, doğalgaz tüketiminin tavan yaptığı kış aylarında arz sıkıntısı yaşanmaması için 2012 yılında “acil durum prosedürü” hazırlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!