İnşaatçılar birliği

Güncelleme Tarihi:

İnşaatçılar birliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 01:17

SANAYİ ve inşaat sektörü kıyaslaması ve inşaata dayalı büyüme 2014’ün en çok tartışılan konularından biri oldu. Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın inşaat sektörünü eleştirmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sektöre destek veren açıklamalar yaptı; ‘İnşaata dur demek olmaz’ dedi.

Haberin Devamı

Tartışmaların odağında yer alan gayrimenkul şirketlerinin patronları ise 200’den fazla alt sektöre olan etkileri ve istihdam katkılarıyla ekonominin lokomotif sektörü olduklarına vurgu yaptı. Son aylarda gündeme gelen tartışmalar ve yapılan yeni düzenlemeler gayrimenkul geliştiren firmaları yeni bir oluşuma itti. İnşaat patronları etkinliklerini arttırmak ve seslerini duyurmak için birlik kuracak. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) çatısı altında bulunan firmalar tek çatı altında toplanacak. Dernek başkanlarının öncülüğünde birlik için çalışmaların başladığı konuşuluyor.


İnşaatçılar birliği


İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım

Haberin Devamı

500 ŞİRKET TOPLANACAK

Türkiye’de düzenli olarak yılda 200’den fazla konut üreten yaklaşık 500 inşaat şirketinin birliğe dahil edilmesi hedefleniyor. Birliğin, sağlıklı veri sistemi oluşturulması ve verileri kamu yetkilileriyle paylaşması planlanıyor. Böylece inşaat sektöründeki sorunların tespiti ve çözümü sağlanacak. Birlikle, nihai tüketicinin problemlerine de çözüm aranacak. Sektör oyuncuları bugüne kadar kamu yetkilileri ile olan iletişimlerinde sorun yaşadıklarını ve kurulacak birlik sayesinde bu sorunu aşacaklarını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!