Qualcomm Avrupa pazarında büyümeyi hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Qualcomm Avrupa pazarında büyümeyi hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 13:42

Qualcomm geçen haftalarda Moskova’da düzenlediği bir etkinlikle 2015 yılı hedeflerini ve akıllı cep telefonu pazarını değerlendirdi. Şirket önümüzdeki yıllarda Türkiye başta olmak üzere Avrupa pazarında büyümeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük cep telefonu işlemcisi üreticilerinden Qualcomm Snapdragon 810 işlemcisiyle cep telefonlarının performans sınırlarını zorlamaya hazırlanıyor. Qualcomm, Snapdragon 810 işlemcinin LTE Category 9 Taşıyıcı Toplama bağlantısını destekleyeceğini duyurdu. Entegre yeni nesil LTE-Advanced modemli Snapdragon 810 işlemci, üç adet 20MHz LTE taşıtıcısı üzerinde 450 Mbps’ye kadar çıkabilen indirme hızlarını sergilemiş ve Category 9 Taşıyıcı Toplamasını destekleyen ilk Snapdragon işlemci olmuştu.

AZIMSANMAYACAK BİR HIZ

Yeni duyurulan Category 9 desteğiyle birlikte Snapdragon 810 işlemci, tam entegre 64-bit çok çekirdekli CPU ve LTE-Advanced çok modlu modem özelliklerine sahip olan ve bu özellikleri sayesinde 3x20MHz’ye kadar Category 9 Taşıyıcı Toplamasının yanı sıra FDD ve TDD taşıyıcıları arasında toplamayı destekleyen ilk Qualcomm Technologies Premium sınıf işlemci oldu. Bu yenilik, üstün kullanıcı deneyimi için performans ve bağlantıyı daha da geliştiriyor ve daha yüksek indirme hızları, daha hızlı uygulama performansı ve daha iyi güç verimi ile destekleniyor. Qualcomm'un 2015 yılı ürün gamındaki tüm işlemciler, 4G / LTEteknolojisini destekleyecek. Bunu da LTE Cat4 gibi azımsanmayacak bir hız ile sağlayacak.

Haberin Devamı

MERAKLA BEKLENİYOR

TSMC tarafından 20 nm teknolojisi ile üretilecek olan Snapdragon 810 ve Snapdragon 808, üst segment cihazlar için üretiliyor. 64 bit mimarisini destekleyen 8 çekirdekli yapıda olacak olan Snapdragon 810'un 4 çekrideği ARM Cortex A57, 4 çekirdeği de ARM Cortex A53 tabanlı olacak. Qualcomm‘un 6/7 kategorisindeki yeni LTE modemini entegre edeceği üst seviye işlemci, 300 Mbit/sn seviyesinde dosya aktarım hızı sunabilecek. Grafik işlemcisi olarak son dönemlerin en üst seviye çözümü olan Adreno 430‘a yer verecek olan Snapdragon 810, 2015 yılının ilk çeyreğinde pazara sunulacak. Snapdragon 810'un Samsung, LG, Sony ve HTC modellerinde kullanılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!