Reform sözü

Güncelleme Tarihi:

Reform sözü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 01:22

TÜRKİYE’nin dönem başkanlığını üstlendiği G20’nin iş dünyası ayağı B20 Türkiye temsilcileri ve bazı işadamlarıyla ile bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, yatırım ortamının iyileştirilmesi konusundaki şikayetleri dinledi, reformlardan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin dönem başkanı olduğu G20’nin iş dünyası ayağı olan Business20 (B20) Türkiye temsilcileriyle bir araya geldiği akşam yemeğinde reform sözü verdi. Başbakan Davutoğlu’nun toplantıda yatırım ortamının iyileştirilmesi kapsamında dile getirilen ‘gümrük, vergiler ve hukuk’ alanındaki sıkıntıların giderilmesi için reformların devam edeceği sözünü verdiği öğrenildi.
İşadamlarını dinledikten
sonra uzun bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, 2015’te seçim olmasına rağmen, açıkladıkları eylem planı kapsamındaki reformlardan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

YEMEK 5 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 5 saat süren yemeğe Hükümet kanadından Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. Başbakan’ın katılımcıların sorunlarını tek tek dinleyip not aldığı yemeğe iş dünyasından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Eczcacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Pegasus Havayolları Başkanı Ali Sabancı, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Doğan TV Holding Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Akfen Holding ve TAV Havalimanları Başkanı Hamdi Akın, Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!