Petrol düştü yeşil enerji firmaları çakıldı

Güncelleme Tarihi:

Petrol düştü yeşil enerji firmaları çakıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 10:06

Petrol fiyatlarının düşmesi enerji ihtiyacı bakımından yurtdışına bağlı olan ülkeler için olumlu olarak algılanıyor. Petrolün geçen haziran ayından bu yana yüzde 40 civarında düşmesi global piyasaları sallarken yeşil enerjiyle uğraşan firmalar da petrol fiyatlarının düşüşünden olumsuz olarak etkilendi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük rüzgar gülü üreticilerinden Vestas Wind’in hisseleri haziran ayından bu yana yüzde 30 düştü. Almanya’nın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olarak bilinen Solarworld’ün hisseleri ise yüzde 26 düştü. NBC’ye konuşan uzmanlara göre petrol fiyatlarının düşmesini fırsat bilen yatırımcılar şimdiden yatırımlarını yeşil enerji firmalarından fosil yakıtlarla (petrol vb.) iş yapan şirketlere kayırdı.

BÜYÜK OYNAMALAR YOK

Çünkü uzun vadede petrolün fiyatının tekrar 100 dolar seviyelerine çıkacağını düşünen yatırımcılar şimdiden atını doğru yere oynamak istiyor. Petrol fiyatlarının yükselmesini kollayan yatırımcılar yeşil enerji firmalarından çıkarak yatırımlarını fosil yakıtlarla iş yapan şirketlere kaydırdı. Fosil yakıtlarla iş yapan firmaların ise hisselerinde büyük oynamalar göze çarpmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!