Kimya devi Ak-Kim, Sakaryalı ‘Gizem’i alıyor

Güncelleme Tarihi:

Kimya devi Ak-Kim, Sakaryalı ‘Gizem’i alıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:22

Kimya sektöründe önemli bir satın alma işlemi gerçekleşiyor. Taraflardan biri Akkök Holding şirketlerinden Ak-Kim Kimya, diğeri ise Sakaryalı Gizem Frit. Her iki şirket de Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde. Ancak birisi, birinci 500 listesinde diğeri ise ikinci 500 sanayi kuruluşu listesinde. Bu satın alım operasyonu ile bir kez daha 'Büyük balık küçük balığı yutar' deyimi de bir kez daha doğrulanmış oldu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından Sakaryalı Gizem Frit’i Akkök Holding şirketi Ak-Kim Kimya satın alıyor. 35 yıl önce temeli atılan Gizem Frit’in 2013 yılı cirosu 140 milyon TL seviyesinde.
Temelleri 1952’de atılan Akkök Holding, Gizem Seramik Frit ve Glazür Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Gizem Frit Pazarlama ve Dış Ticaret A. Ş’nin yüzde 100 hissesini satın alıyor. Rekabet Kurulu’nun da izin vermesi ile birlikte Gizem Frit’in Ak-Kim Kimya ve Ticaret A.Ş bünyesine girmiş olacak.

CİROSU 140 MİLYON TL
Temeli 35 yıl kadar önce atılan, M. Tolga Ballık’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Gizem Frit kaplama malzemeleri ve renklendirici pigment üretimi yapıyor. Sakarya Hendek’te 60 bin metrekare alan üzerinde üretim yapan Gizem Frit, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük sanayi kuruluşları listesinde de yer alıyor. Gizem Frit, 140 milyon TL’lik ciro ile İSO İkinci 500 Listesinde 163. Sıraya girdi.

Haberin Devamı

Şirketin sitesinde yer alan bilgilere göre Gizem Frit, hizmet verdiği sektörlerde lider konumda. Şirketin ürünleri 5 kıtada 50’ye yakın ülkeye ihraç ediliyor.Gizem Frit'in ihracatı 45 milyon dolar olarak gerçekleştirmişti.

Konu ile ilgili görüşmek istediğimiz Tolga Ballık'tan ise, asistanı aracılığı ile, resmi sürecin devam ettiği, konu ile ilgili 12 Ocak günü basın açıklaması yapılacağı bildirildi.

Kimya devi Ak-Kim, Sakaryalı ‘Gizem’i alıyor

Gizem Frit, Hendek OSB'de üretim yapıyor.

AK-KİM İSO 500 LİSTESİNDE
Gizem Frit’i satın alan Ak-Kim Kimya ise 264 milyon liralık cirosu ise İSO’nin en büyük 500 şirketi listesinde 351. sırada yer alıyor.

dgokce@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!