Erdoğan'dan inşaat sektörü açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan inşaat sektörü açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 00:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 365 oda ve borsa başkanının katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen istişare toplantısında inşaat sektörüyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Biz inşaat sektörüne asla dur demedik. İnşaat sektörüne yürüyün dedik. Başı da TOKİ çekti. İnşaat sektörüne dur, sanayiye ilerle derseniz çöküntü başlar” diye konuştu. Erdoğan’ın bu sözleri ekonomi çevreleri tarafından “Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a cevap” olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

Babacan, son dönemde konut sektörüne yönelik eleştirilerde bulunuyor. Sanayinin toplam milli gelirden aldığı payın düştüğü eleştirisini getiren Babacan, inşaat sektörüne ‘ölçüsüz rant’ eleştirisi getirerek, “İnşaat sektöründe kalem oynatmalarla ölçüsüz rant oluşturulabiliyor. Bunları biraz daha normalleştirmek gerekiyor. Bizim yapmak istediğimiz herhangi bir sektörün önünü kapatma, diğer sektörün önünü açmak değil. Oyun sahasını düzeltmek ve rekabet sahasını eşitlemek" demişti.

'ÇÖKÜNTÜ BAŞLAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inşaat sektörü ve sanayi konularındaki değerlendirmeleri şöyle:” “Başbakanlığım döneminde dünya krizi yaşarken biz yatırımlara asla dur demedik. Kriz döneminde siz yatırımları durduracak olursanız orada bitersiniz. Türkiye şu anda da asla yatırımlarına dur demeyecek. Dur dememesi için yüksek faizin olmaması gerekir. Yatırımlarla birlikte üretim, istihdam artacak. Bizi özellikle o sıkıntılı dönemlerde biz yapan şu olmuştur: Biz inşaat sektörüne asla dur demedik. İnşaat sektörüne yürüyün dedik. Başı da TOKİ çekti. İnşaat sektörüne dur, sanayiye ilerle derseniz çöküntü başlar. Türkiye’nin kentsel dönüşümlerle birlikte bu sektörü ayakta tutması gerekir. Birine dur derseniz olmaz. Bunların at başı gitmesi lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!