Bu kreş çocuklar için değil!

Güncelleme Tarihi:

Bu kreş çocuklar için değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:22

Antalya Konyaaltı Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak projesiyle bir ilke imza atarak, “Yaşlılar Kreşi” için düğmeye bastı. Projeyle çalışan vatandaşlar, anne ve babalarını sabah bırakıp, iş dönüşü alabilecek.

Haberin Devamı

ANTALYA’da bugüne kadar çok sayıda kişiye yardım eli uzatan CHP’li Başkan Muhitten Böcek yönetimindeki Konyaaltı Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla çıktığı yolda hedef büyüterek yeni projelere imza attı. Gıda ve Giyim Bankası, Engelli Merkezi, Beslenme ve Diyet Bölümü, Aile Danışma Merkezi, Evde Bakım Servisi gibi birçok sosyal destek birimini Konyaaltı Sağlık Hizmet Merkezi (KOSHİM) adı altında tek bir çatı altında toplayan belediye, ihtiyaç sahibi ailelerin umudu oldu.

800 KİŞİYİ SEVİNDİRDİ

7 ay önce hizmete girmesine rağmen şimdiden ihtiyaç sahibi 800 kişiye ücretsiz alışveriş imkanı sunan Gıda ve Giyim Bankası’nda, belediye tarafından verilen ‘KONKART’ ile her ay belirlenen bir miktarda market alışverişi yapabiliyor. Bunun yanı sıra vatandaşlar, ayakkabıdan giyime, oyuncaktan çeşitli ev eşyasına kadar pek çok ürüne yine bu banka sayesinde erişebildi.

Haberin Devamı

OBEZİTE İLE MÜCADELE

Yine Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) çatısı altında hizmet veren Beslenme ve Diyet Bölümü’nde ise çağın sorunu obezite ile mücadelenin çözüm yolları masaya yatırılıyor. Diyete bağlı kronik rahatsızlığı uzman hekimler tarafından tespit edilen hastalar, Beslenme ve Diyet Bölümü’ne gelerek, sağlıklı bir yaşam için yol haritası ediniyor. Kas, yağ, kilo gibi vücut analizinin de yapıldığı bölümde yaklaşık 7 ay gibi kısa bir süre içinde bin kişi beslenme ve diyet hakkında bilgilendirildi.

50 bin narenciye ağacı dikilecek

Bu kreş çocuklar için değil

ANTALYA’da yeni projeleriyle dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal, ilçede 50 bin narenciye ağacı dikerek turunç kokusunu tekrar hatırlatmakta kararlı.

ANTALYA’da belediyecilikte ezber bozan projeleri ve eşit hizmet üretimiyle kısa sürede başarılı yerel yöneticiler arasında yerini alan Muratpaşa İlçe Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal, alışılmışın dışında sosyal hizmet anlayışıyla Antalya’da değişime imza atıyor.
30 Mart yerel seçimlerinin ardından işbaşına geçince kolları sıvayan Başkan Ümit Uysal, kısa sürede birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Özellikle Kırcami Bölgesi 1/1000’lik Uygulama İmar Planı, dar gelirli annelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacağı Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi, Yaşlı Evi, Sosyal Alarm Butonu, Evde Bakım Hizmeti, ücretsiz sağlık hizmeti ve kadınların sanatsal- mesleki üretime katılmaları yönündeki projeler kent gündemine taşındı.

GÜN SAYIYOR

Haberin Devamı

Okullara gündüz öğrencilerin gece de halkın kullanacağı spor salonları projesini başlatan Başkan Uysal, Semt Tipi Kapalı Yüzme Havuzları, Kapalı Pazar Yerleri, Restorasyon Projeleri, Semt Tipi Kapalı Güreş Salonu, Opera-Tiyatro Kültür Merkezi, Sivil Toplum Kültür Merkezi ve Trafik Parkı projelerini Muratpaşalılara sunmak için de gün sayıyor.
56 mahalleyi barındıran Muratpaşa İlçesi’ni ayrı ayrı değerlendiren Uysal, özellikle kangren olmuş sorunlara da el atarak, mülkiyet sorunları nedeniyle atıl bir hal almış boş alanları aktif yeşil alan olarak kente kazandırdı. Uysal, seçim çalışmalarında “Muratpaşa turunç kokacak” sözünün ilk adımını attı. İlk turunç ağacını da kendisi dikti. 5 yılda 50 bin narenciye ağacı dikmeyi hedeflediğini söyleyen CHP’li Başkan, Antalya’nın simgesini Muratpaşa’da yaşatmaya kararlı.

Haberin Devamı

Huzurlu bir Antalya için çalışıyoruz

KENTİ, kentte yaşayanlarla birlikte yönetmeyi hedefleyen Uysal, Muhtarlar Meclisi Toplantıları, Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmaları, her hafta düzenlediği Halk Günü Buluşmaları’yla dikkat çekiyor. Başkan Uysal’ın en büyük hayali ise 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde gitarıyla birlikte söylediği barış şarkılarındaki gibi huzur içinde bir Antalya yaratmak.

Foto: muratpaşa belediye başkanı ümit uysal’ın fotoğrafları


Şehrin gündemi ‘enerji’ olacak

Bu kreş çocuklar için değil


AKDENİZ bölgesinin potansiyel petrol ve gaz kaynakları ile dikkat çektiğini belirten Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği, 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek “38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı için Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici’den resmi destek aldı.

Haberin Devamı

STRATEJİK BİR BÖLGE

Bölgenin stratejik konumu ile enerji taşımacılığında önemli bir rol oynadığını belirten Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IAEE) Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, “Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Antalya’ya dünyanın enerji otoritelerini getirecek olmamız bu açıdan özel bir anlam ve önem taşıyor” dedi.

AVRUPA’YA ULAŞIM

Konferansın en önemli konularından birisinin petrol ve doğalgaz kaynaklarının Avrupa’ya ulaştırılması olduğunu kaydeden Kumbaroğlu, “IAEE olarak bu bölgeye çok önem veriyoruz. Özellikle Türkiye’nin bölgede yer alan petrol ve gaz kaynaklarının ekonomik potansiyeli çok önemli. Bunun dışında kaya gazını ve petrolünü ekonomik açıdan tüm boyutları ile ele alacağız. Konferans öncesinde kaya gazına ilişkin özel bir çalıştay da düzenleyeceğiz. Ayrıca konferansta ülkelerin karbon salımlarını azaltacak politika ve stratejiler, ekonomik potansiyel içeren teknolojik seçenekler ve iklim değişikliğine yönelik küresel hedefleri konuşacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

500 UZMAN KATILACAK

Dünya genelinde üyelerinin bulunduğu 100’ü aşkı ülkeden 500’den fazla yabancı uzmanın Antalya’ya gelerek bu konuları değerlendirecek olmasının, Türkiye’deki enerji aktörleri için bulunmaz bir fırsat olduğunun altını çizen Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, bu konferans ile Türkiye’nin bilim, kültür ve turizm merkezi olma potansiyelinin öne çıkacağını ifade etti.

ANTALYA’DAN TAM DESTEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ise şöyle konuştu: “Belediyemiz ve iştirak firmalarımız temiz ve verimli enerji kullanımını çok önemsiyor. Saygın enerji adamlarının Antalya’mıza gelmesi bizler için son derece gurur verici. Konferans için belediyemiz elinden gelenin en iyisini yapacak ve desteğini sunacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!