Sabuncubeli tünelinin inşaatı durdu

Güncelleme Tarihi:

Sabuncubeli tünelinin inşaatı durdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 15:54

Hükümetin 35 İzmir 35 Proje’sinden biri olarak 9 Eylül 2011’de temeli atılan Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar işçilerin maaşlarını alamaması nedeniyle durdu. İzmir-Manisa Karayolu'nun 21.kilometresinde yapımına başlanan Sabuncubeli Tüneli ile İzmir ve Manisa arasındaki ulaşımın 15 dakikaya ineceği öngörülürken, işçiler dün eve gidecek paraları bile kalmadığından isyan etti. Tünel inşaatı şu an için dururken İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu tünelin ilan edilen açılış tarihine yetiştirileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Sabuncubeli tünelinin inşaatı durdu
Hurriyet.com.tr’ye konuşan Uraloğlu, “170 taşeron işçisi olduğunu öğrendik. Bize müracaatları oldu. Biz de paraların nasıl ödeneceğine dair kafa yorduk. Yap- işlet- devret modeli olduğu için firma bizden alacaklı değil, direk olarak banka kredisiyle işi yapıyor. Bizden alacaklı olsa biz doğrudan firma alacağından işçiye ödeme yapabilirdik. Bu durumda da biz devreye girip bankadan işçilere ödeme yapmasını talep ettik. Kreditör banka tarafından ödetmeye çalışıyoruz. Üç aylık birikmişleri olduğunu öğrendik. Asgari ücretten biraz yüksek olabilir ama tam rakam telaffuz etmek doğru değil. İnsani boyuttan yaklaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sabuncubeli tünelinin inşaatı durdu

Uraloğlu ayrıca firmanın iflas etmediğinin de altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İflas yok ancak firmanın iflas ertelemeyle ilgili mahkemeye müracaatı var ve bu süreç devam ediyor. Firma ekonomik olarak düze çıkabilirse alternatif yollarla işi sürdürür. Çıkamazsa bunun da yolları var. Ya bizim bilgimiz ve aynı sözleşme dahilinde devredebilir ya da sözleşme fesh edilerek yeniden ihaleye çıkılır.”

Sabuncubeli tünelinin inşaatı durdu

EVLİYA ÇELEBİ KORKUNÇ DEMİŞTİ

Tünel tamamlandığında; Evliya Çelebi’nin iki şehir arasındaki seyahati "Korkunç Sabuncubeli" dediği geçidi by-pass yaparak, seyahati eziyet olmaktan çıkarıp bir keyfe dönüştürecek. Projenin önemi sadece oradaki zor arazi şartlarını ve yol standardını düzeltmekle kalmıyor aynı zamanda Manisa gibi sanayisi ile ön plana çıkan kentle turizm, ticaret ve doğası ile Ege’nin incisi İzmir'i birbirine yakınlaştırıyor. Tünel açıldığında, Manisa'ya ekonomi, zaman ve ulaşım olarak büyük kolaylıklar sağlaması öngörülüyor. Manisalıların yıllardır hayali olan tünel yalnız iki şehri değil, Marmara ve Ege bölgelerini de bağlayan önemli bir yol olacak. Kışın ulaşımda büyük sıkıntılara sebep olan Sabuncubeli mevkisinde yapılan tünelin devreye girmesiyle yol hem kısalacak hem de eğimi düşecek. Böylece otomobil, ortak yüklü ticari taşıt, otobüs ve kamyon trafiğinin önemli bir bölümü buraya kayacak. Sabuncubeli Tüneli 4 kilometre 75 metre uzunluğa sahip olacak. Yüklenici firma Koçoğlu İnşaat tünelin daha 1550 metresini tamamladı. Tünelin 2016 yılına yetiştirilmesi planlanıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!