'Bedelli çıktı kebapçımı satıyorum'

Güncelleme Tarihi:

Bedelli çıktı kebapçımı satıyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 15:36

Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu Bedelli askerlik bekleyenlere müjdeyi verdi. Davutoğlu yaş sınırının 27 olduğu bedelli askerlik için 18 bin TL fiyatını açıkladı. Bunun üzerine vatandaş hummalı bir finansman arayışına girdi. Aileden zengin olmayanlar evini arabasını internette satılığa çıkardı. Yalova’da 3+1 dairesini bedelli askerlik için 250 bin TL’ye satışa çıkaran vatandaş da var. Bedelli için 27 bin liraya kebapçı dükkanını satan bile var.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 18 bin liraya bedelli askerlik imkanını açıklamasının ardından ticari faaliyet gösteren internet sitelerinde ‘Bedelliden dolayı acil oto’ ilanları çıkmaya başladı. Çok sayıda araba sahibinin ilk günden satışa koyduğu ilanların sayısının ise kısa sürede arttığı görüldü.

Uzun süredir merakla beklenen bedelli askerlik açıklamasından sonra ikinci el otomobil piyasası da hareketlendi. Kamuoyunda düşük bedel olarak olarak yorumlanan bedelli fiyatını hazırlamak isteyen vatandaşlar ise çareyi otomobillerini satmakta buldu. Nakite kolay dönüştürülebilen araç ilanları ise ilginç başlıklarla duyuruldu.

“BEDELLİ ÇIKTI FİYAT İYİCE DÜŞTÜ, BEDELLİ ÇIKTI BÖYLE OLDU”

Doktordan, öğretmenden, memurdan satılık ilanlarının sıklıkla görüldüğü ticari alışveriş sitelerinde
bedelli askerlik ilanlarının başlığı şu cümlelerle oluştu: “Bedelli için fiyat düştü doktordan temiz, bedelli askerlik nedeniyle satılık araç, bedelli çıktı böyle oldu, bedelli askerlikten dolayı satılık, acil satılık bedelli çıktı fiyat iyice düştü, bedelli askerlikten yararlanmak için satıyorum öğretmenden temiz”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!