Bir kilo erik 300 lira!

Güncelleme Tarihi:

Bir kilo erik 300 lira
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 14:48

MERSİN’in Silifke İlçesi’nde, Türkiye’nin ilk turfanda can eriği, kilosu 300 TL’ye satıldı. Yalnızca 15 kilo erik elde edilirken, üretim serada yapılabildi. Mevsiminde 5 ay önce çıkan eriğin az olması da fiyatını artıran temel unsur oldu.

Haberin Devamı

Silifke’de meyve ve sebze komisyonculuğu yapan Mehmet Emin Koçak, 14 dönümlük erik bahçesinden yılın ilk ereğini hasat etti. Bahçeden toplanan 15 kilo erik, kilosu 300 liradan İstanbul Bayrampaşa Hali’nde bir komisyoncuya sattı.

Bir kilo erik 300 lira

Mevsim şartları göz önüne alındığı bu mevsimde eriklerin olgunlaşmadığını belirten Koçak, "Yıl genelinde havaların çok sıcak gitmesi eriğin bu mevsimde çıkmasına neden oldu. İlk turfanda erik nisan ayında çıkar. Ama bu yıl ilk defa mevsiminden 5 ay önce erik çıktı ve İstanbul’a gönderdik. 300 TL’den İstanbul’a gönderdiğimiz eriklerin fiyatının yüksek olması sebebiyle, sadece aş erip canı erik çeken kadınlar tarafından gramla satın alınabilir. Çünkü 1 kilo can eriği şuan yaklaşık 2 çeyrek altın fiyatına biz gönderiyoruz. Orada bu fiyat daha da artacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Bir kilo erik 300 lira

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!