Bir günde 50 kat artış

Güncelleme Tarihi:

Bir günde 50 kat artış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 01:27

Silk&Cashmere CEO’su Ayşen Zamanpur, 2013’te ‘Kara Cuma’ ile bir günde satışlarını 30 kat arttırdıklarını belirterek, “Bu yıl hedef 50 kat” dedi.

Haberin Devamı

ABD’de her yıl Şükran Günü kutlamalarının ardından gerçekleştirilen büyük indirime yani ‘Kara Cuma’ya (Black Friday) Türkiye’den Silk&Cashmere de bu yıl 3’üncü kez katılacak. ABD ile eş zamanlı olarak indirime girmeyi planlayan Silk&Cashmere’nin 26 ülkedeki 192 satış noktasında tüm ürünleri 28 Kasım Cuma günü ’yüzde 50 indirimli satılacak. Silk&Cashmere CEO’su Ayşen Zamanpur, ‘Kara Cuma’ indirimine girme fikrinin ABD’de eğitim alan ve ilk iş deneyimini orada yaşayan oğlu Ferhat Zamanpur’dan çıktığını belirterek, “İlk etapta çok tereddüt ettik. Ama geçen yıl bir günde yaptığımızın 30 katı satış yaptık. Bu yıl da bir günde 50 katı satış yapmayı öngörüyoruz” dedi.

KİLİT KELİME ŞEFFAFLIK

Zamanpur, Kara Cuma’nın perakende sektörü açısından çok önemli bir uygulama olduğunu düşündüğünü dile getirerek, “Perakendenin bir mühendislik işi olduğu her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor. Müşterinizle kurduğunuz ilişki çok önemli. Ben indirime giriyorum deyip, ertesi gün indirimi başlatamıyorsunuz. Bunun arkasında önemli bir hazırlık süreci söz konusu. Biz tek bir günlük indirime 364 gün hazırlanıyoruz. Kara Cuma gibi gerçek indirim kültürünün Türkiye’de yaygınlaşması sektöre de katkı sağlayacaktır” diye konuştu. Kara Cuma’nın başarılı olabilmesi için bir şirketin gerçekten indirime gitmesi gerektiğini de söyleyen Zamapur, “Burada kilit kelime şeffaflık. Yani Kara Cuma’ya özel ürettiğiniz daha ucuz maliyetli ürünleri değil, sezonda ne varsa onları mağazalara koyuyoruz. Çünkü müşteri zaten sürekli olarak mağazalarına girip çıkan biri. Bunu anında anlar ve sizi cezalandırır” dedi. Kara Cuma indiriminin tüm Silk&Cashmere mağazalarında aynı anda Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece yarısından itibaren başladığını belirten Ayşen Zamanpur şunları anlattı: “Perşembe gecesi saat 00.00’dan Cuma gece yarısına kadar tam 24 saat boyunca mağazalarımız açık olacak.

7 bin TL’ye erken Kara Cuma

Haberin Devamı

AYŞEN Zamanpur, Kara Cuma’dan bir gün önce yani bugün Silk&Cashmere mağazalarından tek seferde 7 bin TL’Lik alışveriş yapanların da yüzde 50 indirimden yararlanacağını söyledi. Bunu müşterileri için bir jest olarak yapmayı istediklerini kaydeden Zamanpur, “Kara Cuma’yı iyi bir fırsat olarak değerlendirmek isteyenlere bir gün önceden indirim hakkı vermeyi tercih ettik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!