'Cumhurbaşkanı olmak istiyor'

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı olmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 14:45

Türkiye İş Kurumu (İşkur) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, kurum olarak yaptıkları araştırmada iş arayanların çocuğunun yüksek maaşlı ve kariyerli iş istediğini belirlediklerine dikkati çekerek, "İş isteyenler arasında cumhurbaşkanı, vali, üst düzey yönetici olmak isteyenler bile var. Ülkede genelinde 198 bin iş yeri camına 'işçi arıyorum' diye yazı yazıyor. Yani ülkemizde her 5 iş yerinden biri eleman arıyor." dedi. Yazıcı iş arayanlar arasında 'Cumhurbaşkanı' olmak istiyorum diyenler olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

İki gün sürecek olan 2. Uluslararası İş Meslek Danışmanlığı Kongresi Antalya'nın Manavgat ilçesinde 10 ülkeden 20 yabancı akademisyen ile yerli 60'a yakın akademisyenin katılımıyla başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Yazıcı, İşkur'a aktif 2,6 milyon işsizin kayıtlı olduğunu söyledi. Günümüz dünyasında her işi yaparım mantalitesine göre iş bulmanın imkansız olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Bu mantıkla iş bulma çok zor. İş arayanlar bu mantıkla iş arayamaya bir an önce terk etmeli. Yaşı ne olursa olsun, bir an önce meslek sahibi olmalı. İş arayanlarla ilgili yaptığımız çalışmalarda çoğu insan yüksek maaşlı ve kariyerli iş istiyor. Realite de böyle bir durum yok. İş isteyenler arasında cumhurbaşkanı, vali, üst düzey yönetici olmak isteyenler bile var. Ülkede genelinde 198 bin iş yeri camına 'işçi arıyorum' diye yazı yazıyor. Yani ülkemizde her 5 işyerinden biri eleman arıyor. En fazla eleman aranan meslekler güvenlik, pazarlamacı, satış elemanı ve özellikle tekstil sektöründe makine operatörü en fazla aranan meslekler arasında. İş bulmada ben her işi yaparım mantığının bir karşılığı yok." diye konuştu.

ÜLKEDE BİR İŞ VE MESLEK DANIŞMANINA 600 İŞSİZ ZİMMETLİ

İşkur'un işsizliği önlemede 2023 Türkiye Vizyonu'nun işsizliği yüzde 5 seviyesine çekmek olduğunu belirten Yazıcı, bu bağlamda kurumlarının 2014 yılı ilk 10 ayında iş ve meslek danışmaları aracılığıyla 750 bin işsizi işe yerleştirdiğini kaydetti. Bu rakamın geçen yıl 672 bin olduğunu söyleyen Yazıcı, 2 gün sonra sürecek olan kongrede 56 sunumun gerçekleşeceğini ifade etti. İşsizliği çözmede 2012 yılı nisan ayında itibaren aldıkları 4 bin iş ve meslek danışmanlarının katkısının yüksek olduğunu belirten Yazıcı, ülkede her bir iş ve meslek danışmanına 600 işsiz düştüğünü söyledi. İş bulmada işveren ve işsiz buluşturulmasının önemli olduğunun altını çizen Yazıcı, "Biz bu bağlamda İşkur olarak iş arayanlarla iş verenleri 4 bin iş ve meslek danışmanına zimmetledik. Bir iş ve meslek danışmanına 600 işsiz ile 300 işveren düşüyor. İşkur olarak ülke genelinde ziyaret etmediğimiz işyeri kalmadı. Bu ziyaretlerle işverenin ne tür elaman aradığı yerinde görmüş ve talebini öğrenmiş oluyoruz. İşkur olarak okulda, fabrikada, üniversitede, AVM'de ve velhasılı her yerde varız. Bu sene içinde kurumumuz 750 bin işsize iş buldu. Bu çok iyi bir rakam, geçen yıl bu rakam 672 bindi. " ifadesini kullandı. Konuşma sonrası kongreye katılan bilim adamlarına plaket takdimi yapıldı. İşkur'un Manavagt'ta 17, Antalya'da 220 iş ve meslek danışmanı istihdam ettiğini belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!