Çin’den Avrupa’ya lojistik merkez

Güncelleme Tarihi:

Çin’den Avrupa’ya lojistik merkez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 01:04

LOJİSTİK alanında önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Ankara Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şadi Türk, “Ankaralı tüm sanayicileri ürünlerini doğrudan doğudan Çin’e, batıdan tüm Avrupa’ya demiryolunu kullanarak ulaştırabilecek” dedi.

Haberin Devamı

BAŞKENT Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şadi Türk, en büyük lojistik merkezlerden birini kurmak için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Lojistik merkezi tamamlandığında Ankaralı tüm sanayicileri ürünlerini doğrudan doğudan Çin’e, batıdan tüm Avrupa’ya demiryolunu kullanarak ulaştırabilecek” dedi.

175 SANAYİ TESİSİ

Başkent Organize Sanayi Bölgesi, Başkent Ankara’da Türkiye’de model alınabilecek bir sanayi kenti olarak faaliyet gösteriyor.
Halen 175 sanayi tesisinin üretim gerçekleştirdiği, tamamlandığında orta ve büyük ölçekli 500 fabrikanın faaliyete geçeceği Başkent OSB, savunma sanayinin yoğunlaştığı önemli sanayi merkezlerden biri. Türk, daha temellerini atmadan hayal ettikleri bir OSB kurduklarını ifade ederek, “Sadece hayal ettiğimiz bir sanayi kenti değil, aynı zamanda yaşanabilir bir sanayi kentini kurduk” dedi.

Haberin Devamı

SAVUNMA SANAYİ ÖNDE

Şadi Türk, Başkent OSB’nin alt ve üst yapısıyla modern bir sanayi kenti olması nedeniyle Türkiye’nin en gözde firmalarının ilgisini çektiğini söyledi. Bölgenin farklı alanlarda üretim yapan tesislerin yanında, özellikle II etapta savunma sanayi üssü olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyleyen Türk, “Başta ASELSAN ve HAVELSAN olmak üzere savunma sanayinde faaliyet gösteren birçok firma Başkent OSB’de yerini aldı” dedi.
Başkent OSB’nin hedefine uygun olarak hep ilkleri gerçekleştirdiğini ifade eden Şadi Türk, Ankara’daki OSB’ler içinde ilk konvansiyonel arıtma tesisini kurduklarını söyledi. Bölgede faaliyete gösteren tesislerin eleman bulmakta yaşanan sıkıntılarını göz önünde bulundurarak, Gazi Üniversitesiyle birlikte 1360 öğrenci kapasiteli Meslek Yüksek Okulu kurduklarını anlatan Başkent OSB Başkanı Türk, “Bölgenin tüm ihtiyaçlarını kendi içimizde çözüyoruz. Devletten bir kuruş almadan, katılımcılarımızla bu başarıyı yakaladık” dedi.

En büyük lojistik merkezi konumunda

BAŞKENT OSB’nin hedeflerinin hiçbir zaman bitmeyeceğini, bu çerçevede bazı projeler için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Türk, şunları söyledi: “En büyük lojistik merkezlerinden birini Başkent OSB’de kurmak için DDY ile ortak çalışmalarımız devam ediyor. Lojistik merkezi tamamlandığında sadece başkent OSB’nin katılımcısı değil, Ankaralı tüm sanayicileri ürünlerini doğrudan doğudan Çin’e, batıdan tüm Avrupa ülkelerine demiryolunu kullanarak ulaştırabilecekler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!