Türkiye’nin üretim üssü

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin üretim üssü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 01:04

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, memur kenti olarak kabul edilen Ankara’nın özellikle katma değeri yüksek sanayi üretimiyle Türkiye’nin 5’inci büyük ihracatçı şehri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Ankara’nın son yıllarda yeni fabrikalar ve katma değeri yüksek sanayi üretimiyle dikkat çektiğini belirterek, “Türkiye’nin kalbi olan Başkent Ankara, bu özelliği ile Türk sanayisinin de başkenti olma yolunda önemli mesafe almıştır” dedi.

270 FABRİKA BULUNUYOR

1990 yılında üretime başlayan Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin atılan en önemli adımlardan biri olduğunu belirten Ahmet Kaya, “Bölgemiz geçen çeyrek asrın sonunda, 2 miyar doları ihracat olmak üzere ülke ekonomisine yıllık 6 milyar dolar katkı sağlayan bir üretim üssü haline gelmiştir. Bugün ise 6 ayrı kısımda planlanan 1000 hektarlık alan üzerinde 335 sanayi parselinde tam kapasite faaliyet gösteren 270 fabrikasıyla, günlük 35 bin aracın giriş-çıkış yaptığı Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Üretim Kampüsü, 35 bin kişiye doğrudan iş ve aş imkânı sağlayan Türkiye’nin 5. büyük Organize Sanayi Bölgesi’dir” dedi.

Haberin Devamı

KARMA ÜRETİMİN MERKEZİ

Bölgedeki üretim tesisleri ile ilgili de bilgi veren Ahmet Kaya, şöyle konuştu: “Bölgemiz, mobilya, döküm, gıda, elektrik, elektronik, makine, alüminyum, tekstil, zirai aletler, savunma sanayi, kimya, metal işleri, madeni eşya gibi alanlarda üretimin yapıldığı karma organize sanayi bölgesi özelliğindedir. Türkiye’nin en iyi yönetilen ve en kurumsal yapıya sahip organize sanayi bölgelerinden birisi olan bölgemizde, çağdaş üretim için gerekli olan kurumsal alt ve üst yapılar; en son teknolojiler ve modern malzemeler kullanılarak yenilenmiş, iletişim ve enerji hatlarının tamamı yer altına alınarak görüntü kirliliği ortadan kaldırılmıştır. Güvenliği en gelişmiş teknolojik ekipmanlarla sağlanmakta.”

En temiz ve en çevreci

2012 yılında Türkiye’nin en temiz ve çevreci organize sanayi bölgesi seçildiklerini anlatan Ahmet Kaya, “Bölgemiz de; ‘Temiz ve Yeşil Çevre’ anlayışının özgün örnekleri ile de öne çıkmakta. 50 bin adet ağacıyla, 400 bin adet çalı grubu bitkisiyle, 50 bin metrekarelik çim alanlarıyla, 4000 ağaçlık bodur elma bahçesi, kapari ve ceviz ağaçlarıyla doğal dengeleri ve temiz çevreyi yaşatarak sanayi üretimini gerçekleştiriyoruz. Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi olarak mesleki eğitimin çok önemli olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Bölgemizde faaliyet gösteren ASO Teknik Koleji, Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi ve Hacettepe-ASO 1. OSB Meslek Yüksek Okulu olmak üzere 3 ayrı eğitim biriminde 1100 öğrencimiz eğitim görmektedir. Amacımız, ülkemize iyi eğitim almış nitelikli eleman yetiştirmektir. Bölge Yönetimi olarak sanayicilerimizin sadece üretime odaklanmaları için var gücümüzle çalışıyoruz” diye knuştu.

Haberin Devamı


BOZKIRIN ÜRETİM GÜNEŞİ

SON yıllarda bölgedeki faaliyetlerin arttığına işaret eden Ahmet Kaya, şöyle konuştu: “Ayrıca bölgemizde faaliyet gösteren üyelerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verilebilmesi amacıyla; altyapı tesisleri, elektrik, içme suyu, pis su, yağmur suyu, doğalgaz, haberleşme şebekelerinin yanı sıra tesislerin ortak istifadesine sunulan bankalar, 60 ve 80 tonluk tam elektronik kantarları, kafeterya, dispanser, cami, posta hizmetleri, eğitim merkezleri, konferans salonları, çevre laboratuvarı, spor tesisleri gibi alanlar da yer almaktadır. Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölge idaresi, gerçekleştirdiği üretim kampüsü ile Anadolu’nun bozkırında bir güneş gibi parlamaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!