Yüzde 16 ayaklanması

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 16 ayaklanması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 22:20

FİKİRTEPE İhsaniye Mahallesi’nde müteahhitle anlaşma imzalayan hak sahiplerinin oranı yüzde 84’e ulaşırken 42 arsa sahibi imza atmamakta direniyor.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imza atmayan 42 arsa sahibine gönderdiği yazıda, kendilerine 15 gün süre tanıyıp sözleşmeye imza atmamaları halinde “Acele kamulaştırma işlemleri başlatılacağı” uyarısında bulundu. İhtar yazısı üzerine mahalle sakinlerini ayaklandı. Tebligatı “Tehdit” olarak algılayıp harekete geçen mülk sahipleri, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurarak, kendilerine verilen imar hakkını müteahhit ile paylaşmak yerine kendileri kullanmak istediklerini, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceklerini belirtti.
Hak sahiplerinden Avukat Hürriyet Azak, “Bakanlığın yazısı resmen vatandaşın yerini, müteahhite peşkeş çekmek. Oysa başka müteahhite verme ya da parsellerimizi birleştirip kendi yapma hakkımız var. Biz kendi yapılaşma hakkımızı kullanmak istiyoruz. Yüksek yapılaşmaya da karşıyız” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!