Bursa’ya 1.3 milyarla giriş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bursa’ya 1.3 milyarla giriş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 00:53

SUR Yapı, Bursa’da 1.3 milyar lira yatırım değerine sahip gayrimenkul projesini hayata geçirecek. Konut ve alışveriş merkezinin yer aldığı proje, Nilüfer bölgesinde Ekart Tekstil’e ait arsada yükselecek.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da konut ve alışveriş merkezi yatırımlarına devam eden Sur Yapı, yeni adres olarak Bursa’yı seçti. Nilüfer bölgesinde 1.3 milyar lira yatırım değerine sahip gayrimenkul projesi için düğmeye basan firma, ruhsatı alıp inşaata başladı. Marka Rezidans ve AVM adı verilen projede 26, 21 ve 14 katlı 3 blok bulunacak. 220 bin metrekare inşaat alanına sahip proje Ekart Tekstil ile kat karşılığı anlaşmasıyla yapılacak. Projede toplam 316 daire ve 220 mağazalı alışveriş merkezi yer alacak. Konutları satışa sunan firma, projeyi 2016’nın son çeyreğinde tamamlamayı planlıyor.
İnşaat, gayrimenkul ve enerji yatırımları olduğunu, amiral gemilerinin ise konut yatırımı olduğunu belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, neden Bursa’yı seçtiklerini şöyle anlattı; “Türkiye’nin 4. büyük ili olan Bursa’da alım gücü yüksek kesim bulunuyor. Arapların da bölgeye yoğun ilgisi var. Nilüfer bölgesi de gelişimi ile dikkat çekiyor. Bölgede 15 yıl önce yapılan alışveriş merkezleri bulunuyor. Biz de bugünün şartları ile bir yenilik getirmek istedik.” Projedeki konutların büyüklüklerinin 134 ile 289, home ofislerin ise 64 ile 192 metrekare arasında değiştiğini belirten Elmas, fiyatların 330 bin liradan başladığını 1 milyon 869 bin liraya kadar yükseldiğini ifade etti. Projede ilk alanlara özel yüzde 10 indirim de uygulanıyor.

Haberin Devamı

ECE Türkiye yönetecek

AVM yatırımlarına hız verdiklerini söyleyen Altan Elmas, 14 yıldır Türkiye’de bulunan ECE Türkiye ile iş birliği yapacaklarını da açıkladı. Elmas, “Bursa’daki yeni AVM projemizi ve İstanbul’daki Axis AVM projelerinde ECE ile ortak çalışacağız. ECE Türkiye, konsept optimizasyonu, kiralama ve yönetim sürecini üstlenecek” dedi. Yönetimlerin 196 AVM olduğunu söyleyen ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann ise, yeni işbirliklerinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. 2014 yılının hedeflerinin üzerinde tamamladıklarını söyleyen Altan Elmas, önümüzdeki yıldan da umutlu olduklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!