Fransız dev Türk zımparacıyı aldı

Güncelleme Tarihi:

Fransız dev Türk zımparacıyı aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 10:03

Dünyanın en büyük sanayi şirketlerinden Saint-Gobain, Türkiye'deki varlığını güçlendiriyor. 200 bine yakın çalışanı bulunan Fransız dev, İstanbul merkezli Atlas Zımpara'yı satın aldı.

Haberin Devamı

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Fransızların ünlü sanayi şirketi Saint- Gobain S.A, Türkiye'de peş peşe yatırım yapma kararı aldı. Geçen hafta Eskişehir'de yeni bir tesis kuran Fransız dev, şimdi de Avrupa'nın en önemli zımpara üreticilerinden Atlas'ı satın aldı. İstanbul merkezli Atlas Zımpara için görüşmelerini tamamlayan Saint-Gobain, Atlas Zımpara'nın tamamını bünyesine kattı.

193 BİN ÇALIŞANI VAR
1665 yılında kurulan ve Fransa'nın en köklü şirketlerinden biri olan ve geçen yılı 42 milyar euroluk ciro ile kapatan Saint-Gobain'in dünya genelinde 193 binden fazla çalışanı bulunuyor.

Türkiye'de Weber adlı yapı kimyasalları markasıyla üretim yapan Fransız şirket Saint-Gobain'in Türkiye'de Antalya, Adana, İzmir, Ankara ve İzmit'te fabrikası bulunuyor. Saint-Gobain, 21 Ekim'de de Eskişehir'deki organize sanayi bölgesinde taşlama ve kesmetaşı tesisini faaliyete almıştı. Hırdavat, bakım, onarım ve operasyonlar, petrol ve doğalgaz sanayi, inşaat malzemeleri pazarı için taşlama ve kesme taşları üretecek fabrika ile Saint-Gobain, Eskişehir tesisiyle Ortadoğu ve Orta Asya pazarına da ürün sağlamayı planlıyor.

Haberin Devamı

ATLAS SEKTÖRÜN DEVİ

Fransız sanayi devi Saint- Gobain'in aldığı Atlas Zımpara ise sektörünün en büyük firmaları arasında yer alıyor. Gebze'deki fabrikasından ABD, İngiltere, Fransa, Macaristan, İsrail, Ermenistan, Rusya, Danimarka, Suriye, İsviçre, Sırbistan, Pakistan gibi ülkelere ihracat yapıyor. İstanbul merkezli Atlas Zımpara'nın sahibi olan Levi Group, madencilikten ilaç sanayiye kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Moise Levi tarafından kurulan Levi Group, 1880'den beri faaliyet gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!