Üç koldan destek

Güncelleme Tarihi:

Üç koldan destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 22:16

Özge Akbulut’un yapay doku ve organ girişimi hayata geçiyor.

Haberin Devamı

ÖZGE Akbulut’un Surgitate adlı yapay organ ve doku üreten şirketi, Sabancı Üniversitesi, Arya Kadın Platformu ve Farplas Grup’tan destek almayı başardı. Tıbbi cerrahide yeni bir dönemi başlatmayı planlayan Surgitate 10 milyon dolar büyüklük hedefliyor.

SABANCI Üniversitesi kurulduğunda ilk 250 öğrenci arasında yer alan ve oldukça yeni bir bölüm Malzeme Bilimi ve Mühendisliği tasarım mühendisliği okuyan cesur kadınlardan biri bugün kendi işine aldığı destekle gündemde. Özge Akbulut aslında şanslı değil çünkü bu şansı kendi yaratmayı başarmış. Yanında Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Farplas Grup ve kadın girişimcilere destek olmak için kurulan fon Arya Kadın Yatırım Platformu var. Tıbbı cerrahide kullanılmak üzere sentetik doku ve organ modelleri geliştiriyor. Aldığı destekle şirketi Surgitate’i 10 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştırmayı hedefliyor.
Arya Kadın Yatırım Platformu’nun da ilk yatırımı ‘Surgitate’. Özellikle estetik cerrahi alanındaki eğitimlere yön vermeyi planlayan Surgitate, geliştirdiği ürünlerle cerrahi kesim ve dikişe (insizyon ve sütürasyon) gerçekçi tepkiler vermesini hedefliyor. Sabancı Üniversitesi’ne bağlı Inovent ve Farplas Grup’un seri üretime geçiş ve diğer alanlarda desteklediği bu girişimin hikayesini toplantıda kurucu Akbulut detaylarıyla aktardı.

30 GİRİŞİMDEN 3’Ü KADIN

Güler Sabancı da, Sabancı Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarının sürdüğü günlerde 21. yüzyılın kadın yüzyılı olacağını tespit ettiklerini belirterek kadınlara verdikleri öneme dikkati çekti. Sabancı, şunları kaydetti: “Kuruluş çalışmalarımızdan itibaren iş dünyası ile üniversitenin iş birliğini önemsedik. Bir başka ilkimiz; Sakıp Bey vasiyetine de koymuştu bunu, üniversitelerimizden çıkacak öğretim üyelerimizin girişimci fikirlerine destek olacak bir fon kurdu. Buna paralel 2006 yılında üniversite içinde yeni fikirlere destek olacak ‘Inovent’ şirketini kurduk. Bu da Türkiye’de bir ilkti. Bütün bu ilkler birbirini destekledi, Türkiye’deki ortam da birbirini destekledi, bugün çok büyük bir memnuniyetle görüyorum ki, bizim öğrencilerimizden şu an öğretim üyemiz olan Özge girişimci olarak Arya Grubu’ndan, Sabancı Grubu’ndan destek alıyor. Kurulduğu günden bu yana 30 girişimciye destek veren Inovent 3’üncü kadın girişimcisi.”

Haberin Devamı

Özge Akbulut hayatımdaki üç önemli kadın diye tanımlıyor onları: Ahu Serter, Güler Sabancı ve annesi Nebile Akbulut. Özge Akbulut’un annesine ve diğer önemli kadınlara teşekkürleri salonda gözlerin dolmasına neden oldu.


Her kadına destek var

Haberin Devamı

ARYA Women Investment Platform Kurucusu ve FarPlas Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter ise etkinlikte Arya’nın temel amacı, hedefleri ve yeni yatırımı Surgitate hakkında bilgi verdi. İş hayatına atıldığı ilk günden itibaren girişimci ruhla hareket ettiğini belirten Serter, fikirleri sürekli çürüten, karamsar düşüncelere sahip insanlardan çok fikri geliştiren, planlanan, sonuca giden yeni yolları açan insanlardan oluşan çevrede olmanın her zaman avantaj sağladığını vurguladı. Serter, şöyle konuştu: “Arya Kadın Yatırım Platformu’nu işte bu yüzden hayata geçirdik. Kadına inanan ve imkanlarını bu yönde kullanmak isteyenlerin bir araya geldiği, kadınların destek alabileceği bir platform olsun istedim. İlk yatırımımızın sanayi alanında çok güzel bir örnek olacağına inanıyoruz.” Arya Kadın Yatırım Platformu 500 bin - 5 milyon lira yıllık cirosu olan ve yüksek büyüme potansiyeli olan kadın liderliğindeki tüm şirketleri destekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!