Dolandırıcılardan yeni yöntem: Polis, savcı şimdi de danışman

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılardan yeni yöntem: Polis, savcı şimdi de danışman
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 10:30

KENDİLERİNİ polis, savcı gibi tanıtan dolandırıcılar şimdide Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) danışmanlığına soyundu. Yeni dolandırıcılık yöntemi için Torba Yasa’yı kullanan kişiler, telefonla aradıkları 4/b sigortalısı vatandaşlara prim borcunun bulunduğunu, torba yasadan yararlanarak prim borçlarını yapılandırmak için son başvuru günü olduğunu söyleyerek verdikleri hesap numarasına para yatırmalarını istiyor.

Haberin Devamı

DEKONT SİZDE KALSIN

Paranın yatırılmaması durumunda cezai işlem uygulanacağını, parayı yatırdıktan sonra banka dekontunun kendilerinde kalacağını, yatırılan parayı hesapta gördükten sonra işlemlerin devam edeceğini belirterek herhangi bir terslik olması durumunda banka dekontunu SGK’ya iletilmesini söyleyen dolandırıcılar amaçlarına ulaşınca ortadan kayboluyor.

ÖZEL HESABIMIZ YOK

Bu tür aramaların İstanbul kodlu sabit bir numaradan yapıldığını kaydeden SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, “Kurumumuz tahsilatları online olarak anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapmakta olup, kurumumuzun tahsilat amacı ile kullandığı özel bir banka hesap numarasının bulunmadığı vatandaşlarımızca bilinmelidir” dedi.

YÖNTEM DEĞİŞTİ SONUÇ AYNI

Yeni yöntemle telefon dolandırıcılığının şeklinin değiştiğini belirten Erol şöyle dedi: “Kendini SGK danışmanı olarak tanıtan kötü niyetli kişilerin torba yasayı kullanarak 4/b sigortalısı olan vatandaşlarımızı aldatarak menfaat temin etmeleri telefon dolandırıcılığının şekil değiştirmiş halidir. Bu tür durumlara itibar edilmemesi, bu tür girişimlerde bulunanlar hakkında en yakın emniyet birimine bilgi vermeleri gerekmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!