4 Türk’e ‘Endeavor Girişimcisi’ unvanı

Güncelleme Tarihi:

4 Türk’e ‘Endeavor Girişimcisi’ unvanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 00:58

Endeavor, 22-24 Ekim tarihleri arasında 55. Uluslararası Seçim Panelini İstanbul’da düzenledi. 23 şirketin Endeavor Girişcisi unvanı aldığı 55. Uluslararası Seçim Paneli’nde, 4 Türk şirketi de bu unvana kavuştu.

Haberin Devamı

ENDEAVOR 55. Uluslararası Seçim Paneli 22-24 Ekim 2014 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye’de 8 yıldır faaliyet gösteren Endeavor Türkiye, 55. Uluslararası Seçim Paneli’nde girişimcileri, fikir liderleri, yatırımcılar ve Endeavor Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya getirdi. 23 şirketin Endeavor Girişimcisi unvanı aldığı 55. Uluslararası Seçim Paneli’nde, 4 Türk şirketi bu ünvana kavuştu.

YOL HARİTASI VAR

Endeavor Uluslararası Seçim Paneli’nde girişimciler rol model potansiyelleri, iş fikirleri, sürdürülebilir ve ölçeklendirilebilir iş modelleri gibi kriterlerle değerlendiriliyor. Büyüme potansiyeline sahip olan tüm girişimciler, Endeavor’ın kendilerine sunacağı hizmetler çerçevesinde bu potansiyellerine ulaşmada büyük fırsat ve kolaylıklar ediniyor.
Seçilen Endeavor Girişimcileri, Endeavor’ın Bain&Co Danışmanlık firması ile geliştirdiği metodoloji doğrultusunda hizmet alıyor. Büyüme aşamasındaki şirketler için özel olarak hazırlanan bu yol haritası ile her Endeavor Girişimci Şirketi’ne Endeavor ağından sektör uzmanlıklarına göre üçer kişilik Danışma Kurulları atanıyor. Danışma Kurulları senede en az 5 kez buluşarak bir yönetim kurulunun izlediği uygulamaları takip ediyor. Böylece girişimcilerin stratejiyi ön planda tutması ve kritik karar almaları gereken zamanlarda fikir alışverişi yapabilecekleri kişilerle bir araya gelmesi sağlanıyor. Seçilen girişimciler aynı zamanda Endeavor’ın uluslararası ağı ve finansmana erişim destekleri gibi diğer kaynaklardan da yararlanıyor.

Haberin Devamı

Hedef gelİşmİşlİkte üst sıralara çıkmak

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin 55. Uluslararası Seçim Paneli’ni düzenlemenin kendilerine büyük bir heyecan verdiğini belirterek “Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de ekonomik kalkınma ve istihdam yaratma hedefleri için en önemli enstrümanın girişimcilik olduğu gerçeği her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. 2002 yılında hazırlanan Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Endeksi’nde Türkiye, 173 ülke içinde 85’inci sırada bulunuyordu. Aynı endekste 2014 yılında ise ülkemiz 187 ülke ve bölge arasında 69’uncu sırada yer alıyor. Hedefimiz tabii ki çok daha üst sıralara yükselmek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!