Merkez Bankası faizleri sabit tuttu

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankası faizleri sabit tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 14:02

Merkez Bankası 1 haftalık repo faizini yüzde 8,25'te bıraktı. Merkez Bankası faiz koridorunun üst ve alt bandını da değiştirmedi. Merkez Bankası Marjinal Fonlama Oranı'nı (üst koridor) yüzde 11,25'te, borçlanma faiz oranını (alt koridor) da yüzde 7,50'de bıraktı.

Haberin Devamı

Merkez Bankası Ekim ayı Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda alınan kararlara göre Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi.

Banka 1 haftalık repo faizini yüzde 8,25'te bıraktı.

Merkez Bankası Marjinal Fonlama Oranı'nı (üst koridor) yüzde 11,25'te, borçlanma faiz oranını (alt koridor) da yüzde 7,50'de bıraktı.

İŞTE MERKEZ BANKASI’NDAN YAPILAN AÇIKLAMA
"Yılın başında alınan makro ihtiyati önlemlerin ve para politikasındaki sıkı duruşun çekirdek enflasyon eğilimi üzerindeki olumlu etkileri gözlenmektedir. Gıda fiyatlarındaki yüksek seyir ise enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirmektedir. Bununla birlikte, başta petrol olmak üzere düşen emtia fiyatlarının önümüzdeki yıl için enflasyonda öngörülen düşüş sürecini destekleyeceği değerlendirilmektedir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir."

DOLAR KARARIN ARDINDAN DÜŞÜYOR

Merkez Bankası kararının ardından 2.2420 TL seviyesinde bulunan dolar 2,2370 TL'ye kadar geriledi. Karar sonrası dolarda düşüş devam ediyor. 15:40 itibarıyla dolar 2,2350 TL seviyesine kadar düştü. Borsa ise yüzde 1'in üstünde prim yaparak 79 bin puanı aştı.

MERKEZ BANKASI'NIN İNTERNET SİTESİ ÇÖKTÜ

Öte yandan faiz kararının açıklandığı saatlerde Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde yenilenen internet sitesine giriş yapılamadı. Kararı Merkez Bankası'nın internet sitesinden okumak isteyenler bir süre siteye giriş yapamadı. Ancak sorun düzeltildi ve Merkez Bankası sitesi tekrar açıldı.

Haberin Devamı

Siteye ulaşmak isteyenler bir süre bu hata mesajı ile karşılaştı:

Merkez Bankası faizleri sabit tuttu

Ayrıntılar geliyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!