Alman devi Praktiker Türkiye'de yeniden yapılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Alman devi Praktiker Türkiyede yeniden yapılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 09:45

2013 yılının şubat ayında kar edemediği gerekçesiyle Türkiye'den çıkma kararı alan Alman yapı market devi Praktiker Türkiye'de yeniden yapılanacak. Praktiker'in isim hakkını Hollandalı PRACTICAL Retail satın aldı. Praktiker'in 2015 yılında hedefi 30 mağaza açmak.

Haberin Devamı

Alman devi Praktiker Türkiyede yeniden yapılanıyor
Praktiker’in Türkiye’deki isim haklarını PRACTICAL Retail Holding satın aldı.

İlk yıl 40 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade eden şirketin yönetim kurulu başkanı Benjamin Schaller Steiner 300-1000 metrekare arasında büyüklüğe sahip Praktirek Pratik adıyla yeni bir konsept yaratacaklarını söyledi. Türkiye’de yeniden yapılanacak olan Praktiker 2015 yılında 30 mağaza açmayı planlıyor. Praktiker orta vadede ise 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Alman devi Praktiker Türkiyede yeniden yapılanıyor

Alman devi Praktiker Türkiyede yeniden yapılanıyor
BAUMAX İSTANBUL'DAKİ MAĞAZAYI DA KAPATTI

GEÇEN SENE İFLAS ETMİŞTİ
Praktiker son yıllarda ödeme dengelerinde meydana gelen sorunlar, aşırı borçlanma ve ödeme yetersizliği nedeniyle Temmuz 2013'te iflas başvurusunda bulunmuştu. O dönem şirketten yapılan açıklamada Praktiker'in 9 ülkede 18 bin çalışanı olduğu, bunların 7 bininin Almanya dışında çalıştığı ifade edilmişti. Firmanın işlerinin kötü gitmesindeki diğer bir faktörün de ağır geçen kış ve aşırı yağışlı bahar ayları olduğunu vurgulanmıştı.

Haberin Devamı

Türkiye’de yapı marketi ve ev geliştirme sektörüyle ilgili 16 milyar dolarlık potansiyeli göz önünde bulundurduklarını belirten Steiner 200 tedarikçiyle çalıştıklarını ve yüzde 80’inin yerli olduğunu söyledi. Praktiker yeniden yapılanma sürecinde şehir içinde mağazalara yönelecek. PRACTICAL Retail Holding'in 1000 metrekare üzerinde açacağı mağazalar Praktiker adı ile hizmet verecek. 300 metrekare ve 1000 metrekare arasında olan mağazalara ise Praktiker Pratik adı verilecek.

Alman devi Praktiker Türkiyede yeniden yapılanıyor
PRAKTIKER TÜRKİYE’DEN ÇIKIYOR

15 YILDIR TÜRKİYE’DEYDİ
Türkiye'de faaliyetlerini 1998 yılından bu yana sürdüren şirket, yaklaşık 300'den fazla yerel tedarikçi ile çalışıyordu. Praktiker'in mağazaları ise İstanbul'da Kartal, Ümraniye, Bayrampaşa, Mahmutbey, Ankara'da Bilkent, Etlik ve Gaziantep, Konya, Adana ile İzmir Mavişehir olmak üzere altı ilde toplam 10 noktada yer alıyordu. Praktiker'in Avrupa çapında Almanya, Polonya, Macaristan, Yunanistan, Lüksemburg, Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Arnavutluk'ta 340'ın üzerindeki marketinde yaklaşık 21 bin çalışanı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!