Eynez yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Eynez yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 22:28

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı. Söküm çalışmalarının durduğunu vurgulayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kazanın olduğu yerde yeni bir yangın çıktığını açıkladı.

Haberin Devamı

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı. Burada yapılan söküm çalışmalarının durduğunu anlatan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “İşçiler de haklı olarak bir an önce madenler açılsın istiyor ama kazanın olduğu madende bakım onarım işi yapıyorlardı. Kazanın olduğu yerde yeni bir yangın çıkmış. Hep birlikte geri çıkmışlar kazanın olduğu o yere yeniden kül basıyorlar. Yangın çıktı, 13 Mayıs’ta kaza oldu söndürüldü. Sonra yeniden yanmaya başladı, barajlandı. Kazadan sonra üç kez yandı orası. Sonra açıldı, söküm adı altında çalışma yapılıyordu. Şimdi yine yanıyor dört gündür kül basılıyor” dedi

Eynez yanıyor

Haberin Devamı

ÜRETİME HAZIRLIYORLAR

300 işçiden 30 işçiye düştüklerini ifade eden Özel, “Söküm işini de bıraktılar. Ayrıca biz orada inceleme sırasında çok net biçimde gördük ki duvarlardaki yanmış kamaların yerine yeni kamalar ekleyerek orayı üretime hazırlıyorlar. Bunu da açık açık bize söylediler“ dedi. Özgür Özel, Soma’daki facianın üzerinden 5 ay geçmesine rağmen bir arpa boyu yol alınamadığını söyledi. Soma faciasını 15 gün önce önce sinyalini veren ve “Keşke haklı çıkmasaydım” diyen Özel, “Hala da her an gerçekleşebilecek birçok şey var. Maalesef Türkiye’de faciadan, kazadan ölmeden söylenen sözün değerini, muhalefetin değerini kavrayamıyor insanlar. Belki yarın başka konuda haklı çıkacağım ama orada da yine bir sürü insan üzülecek” dedi. Özgür Özel şunları söyledi: “13 Mayıs’tan bu yana Soma Komisyonu olarak bal yapmayan arı gibi çırpınıp duruyoruz. Kimsede kötü niyet olduğunu söylemiyorum. Raporumuzu daha yazamadık ama o tarihten bu yana madenlerde 21 kişi daha öldü.”

En büyük pişmanlığı basın toplantısıymış

SOMA Araştırma Komisyonu’nun cezaevinde tutuklu bulunan Can Gürkan ve diğer 7 kişiyle yaptığı görüşmenin izlenimlerini de Hürriyet’e aktaran Özel, şunları söyledi: “Cezaevi ziyaretinde Can Gürkan’a ‘Pişman mısınız? Pişmansanız en çok neyden’ diye sorduğumuz sorunun yanıtı beni mahvetti. ‘Fazla üretim yaptık, yeterli eğitim vermedik’ gibi bir yanıt beklerken ‘Basın toplantısıydı’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!