Aydın Doğan’a ‘organik’ ödül

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan’a ‘organik’ ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 01:15

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a ‘organik tarıma yaptığı katkılar’ için Dünya Organik Kongresi’nde kongre ödülü verildi. Aydın Doğan adına ödülü Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen aldı.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) tarafından bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilen 18’inci Dünya Organik Konresi’nde, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a organik tarıma yaptığı katkılar nedeniyle kongre ödülü verildi. Aydın Doğan adına gecede ödülü Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen aldı. IFOAM tarafından 3 yılda bir farklı bir ülkede düzenlenen 18. Dünya Organik Kongresi bu yıl Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongre’nin ikinci gününde düzenlenen resepsiyonla organik dünyanın ödülleri de sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Özlem Gürses’in yaptığı gecede Aydın Doğan adına ödülünü Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen, IFOAM Genel Müdürü Marcus Arbenz ve kongrenin ev sahibi Buğday Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güneşin Aydemir’in elinden aldı.

Haberin Devamı

Aydın Doğan’a ‘organik’ ödül

ORGANİK İÇİN TOPLANDILAR

Organik tarımın gelişmesine katkıda bulunan, dünyanın önde gelen uzmanlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Gıda güvenliğinden, sürdürülebilir tarıma dünyanın dört bir yanından bilim insanları, araştırmacılar, uygulayıcılar, eğitmenler, üreticiler ve ilgili kurum temsilcilerini bir araya getiren kongrede, Güney Kore Kırsal Kalkınma ve Yönetim Birimi iki kategoride OFIA Organik Tarım İnovasyon Ödülleri verdi. Büyük Ödül dalında Bio Suisse, Bilimsel Kategoride ise Kenya’dan Stephan Ng’arg’a Wainain ödül aldı. Kolektif İstanbul grubunun Balkan ve Anadolu halk müziklerinin eşlik ettiği gecede ayrıca 10 katılımcıya, Uluslararası Organik Tarım Araştırmaları Derneği ISOFAR’ın Bilimsel Poster Ödülleri verildi.

Aydın Doğan’a ‘organik’ ödül

YİYECEK VE İÇECEKLERİN TAMAMI ORGANİK SERTİFİKALI

KONGRENİN organizatörü Buğday Derneği, küresel iklim değişikliğine yol açan karbon salınımını da sıfırlamak amacıyla Soil and More şirketiyle anlaştı. Şirket, uluslararası uçuşlar, konaklanacak gün sayısı, kongreye bağlı yapılacak turlar, basılı tanıtım materyalleri ve kongre merkezinin kullanımını da hesaba katarak, kongrenin karbon ayak izini hesapladı. Şirket, bu miktarda karbonu sıfırlamak üzere, anlaşmalı olduğu kompost üretim şirketlerinden biri ile çalışarak, çıkan karbonun atmosferden geri çekilmesine katkıda bulundu. Kompost, normal şartlar altında çöpe giden ve küresel iklim değişikliğine yol açan organik atıkları gübreye dönüştürerek atmosfere gaz salınımını engelliyor. 13-15 ekim arasında düzenlenen 18’inci Dünya Organik Kongresi’nde verilen tüm yemeklerin ve meyve sularının tamamı Türkiye’de üretilen organik ürünlerden karşılandı. 1000’den fazla uluslararası delegenin katıldığı organizasyon boyunca tavuktan ete, elmadan pirince kadar her gıdada organik sertifika şartı arandı. Kongre süresince tüm etkinliklerde sunulan gıdayı City Farm karşıladı. Kongrede, katılımcılara ikram edilen süt ve süt ürünleri Doğan Organik tarafından sağlanırken, meyve suları da Elite Organik tarafından tedarik edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!