Önce kariyer sonra çocuk

Güncelleme Tarihi:

Önce kariyer sonra çocuk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 01:15

Kariyer peşinde koşan kadınlara teknoloji şirketlerinden müjde geldi. Kendi alanlarında lider olan Apple ve Facebook, yumurtalarını dondurmak isteyen kadınlara 20 bin dolar vereceğini açıkladı. Böylece kadın çalışanlar genç yaşta kariyer yapıp, daha ileri yaşta ise çocuk sahibi olacak.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook ve teknoloji devi Apple, dünyada ses getirecek bir karara imza atarak çalışanlarına ‘önce kariyer, sonra çocuk’ imkanı sağladı.

ABD’li NBC televizyon kanalında yer alan habere göre Facebook ve Apple’ın yumurtalarını dondurmak isteyen çalışanlarına yaklaşık 20 bin dolar ödeme yapacak. İşlemin gerçekleştirilmesinden sonra şirketlerin yumurtaların derin dondurucuda saklanması için de yılda 500 dolar ödenecek.

Haberde paylaşılan bilgilere göre Facebook’un daha şimdiden çalışanlarına yumurtalarını dondurma imkânı tanıdığı, Apple’ın ise bu uygulamayı yeni yılda başlatmayı planladığı açıklandı. Uygulama şu an için sadece şirketlerin ABD’deki çalışanları için geçerli durumda olacak.

Facebook, yumurtalarını dondurmak isteyen kadın çalışanlarına ödeme yapabilmek için bütçe oluşturdu. Ancak dünyanın en değerli şirketi olan Apple ise gelecek ocak ayındanda itibaren ödeme yapmaya başlayacak. Facebook’un kadın çalışanlarına yapacağı ödeme, ABD’deki yumurta dondurma ücretinin iki katına denk geliyor. ABD vatandaşlarının yumurta dondurma kararı vermesi durumunda 10 bin dolar ödeme yapıyor. Yıllık saklama ücreti ise 500 dolar civarında yer alıyor. Bu ücretler karşılığında kadınların 20 yumurtası alınarak donduruluyor.

Haberin Devamı

TARTIŞMA YARATTI

Birçok kadın hakları savunucusu karara destek verirken, bazı Facebook çalışanları ise sosyal paylaşım sitelerinden karara tepki gösterdi.

Önce kariyer sonra çocuk
'Tüp Bebek Yönetmeliği çocuksuz çiftlere kolaylık sağlıyor'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!