Gümrüklerde kurban eti getirilmesine yasak geldi

Güncelleme Tarihi:

Gümrüklerde kurban eti getirilmesine yasak geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 13:50

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda geçtiğimiz yıllarda kişi başı 5 kilo et getirmeyi bu yıl tamamen yasakladı. Bakanlık kurban etleri ve diğer hayvansal ürünlerin yurda girişine izin verilmeyeceği belirtirken, Yunanistan ve Bulgaristan sınırındaki sınır kapılarının bağlı olduğu Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, internet sitesindeki duyurularla 'et getirmeyin' uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle yurt dışından et getirilmesinin bakanlık tarafından yasaklandığını duyurdu. İnternet sitesi üzerinden yapılan duyuruda geçtiğimiz yıllarda kişi başı 5 kilo et getirmenin bu yıl tamamen yasaklandığı belirtildi. Her türlü et ve et ürünlerinin Türkiye’ye girişinin yasaklandığı kaydedilen duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 1 Şubat 2012 tarihli ve 28191 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2012/11 sayılı ’Hayvansal Ürünlerin Kişisel Sevkiyatlarının Ülkeye Girişine İlişkin Kurallar Hakkında Tebliğ’in 5 inci maddesi uyarınca; ticari nitelikte olmayan ve yolcu beraberinde gelen veya özel kişilere küçük sevkiyatlar halinde gönderilen veya posta, telefon ve internet yoluyla sipariş edilen et ve yenilebilir sakatat, süt ürünleri, etten, sakatattan veya kandan yapılmış sosis, salam gibi et ürünleri ve benzeri ürünlerin ülkeye girişi yasaklandı. Bu çerçevede, yaklaşan Kurban Bayramında yurt dışından getirilmek istenecek olan kurban etleri ve diğer hayvansal ürünlerin yurda girişine izin verilmeyeceği hususu vatandaşlarımızın bilgisine önemle sunulur."

Haberin Devamı

5 KİLOYA KADAR İZİN VARDI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıllardaki uygulamalarında Kurban bayramı nedeniyle Türkiye’ye gireceklerin kişi başı 5 kilo et getirmelerine izin verilmişti. Buna rağmen Kapıkule’de 5 kilodan fazla et getirenlerin de 2 yılda yaklaşık 10 ton et ve et ürünlerine konularak imha edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!