2 milyarlık pazarı İstanbul’dan yönetiyor

Güncelleme Tarihi:

2 milyarlık pazarı İstanbul’dan yönetiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 00:54

Danışmanlık şirketi McKinsey firmasının Coca-Cola’nın Türkiye’deki 50. yılına özel olarak yaptığı ekonomik etki analizine göre, Coca-Cola Türkiye Sistemi 118 bin kişilik istihdam etkisi sağlıyor. 9 fabrikada üretim yapan şirket, 2 milyar nüfusa sahip 84 ülkeden oluşan Avrasya-Afrika bölgesini, İstanbul’daki merkezinden yönetiyor.

Haberin Devamı

McKinsey'in araştırmasına göre Coca-Cola Türkiye ve şişeleyici ortağı Coca-Cola İçecek’ten oluşan Coca-Cola Türkiye Sistemi’nin yarattığı her 1 TL, ülke ekonomisine 6.8 TL olarak yansıyor.

Sistem, ülkedeki ana operasyonları, tedarikçileri ve müşterileri aracılığıyla, doğrudan ve dolaylı olarak 118 bin kişilik istihdam etkisi yaratıyor. Ayrıca tarım sektöründe 685 milyon TL katma değer yaratarak 145 bin çiftçi için gelir oluşturuyor. Perakende sektöründe ise, 2.5 milyar TL katma değer yaratıyor.

Araştırmayla Türkiye’deki 50’inci yılında yarattığı ekonomik etkiyi ölçümleyen Coca-Cola, Hayata Artı Vakfı aracılığıyla 2008-2013 yılları arasında çevre, fiziksel aktivite ve diğer toplumsal projelerle ilgili, 58 projeyle, 1,2 milyon insana ulaşarak, toplam 20 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!