DEİK'ten istifa eden Rifat Hisarcıklıoğlu'na yeni görev

Güncelleme Tarihi:

DEİKten istifa eden Rifat Hisarcıklıoğluna yeni görev
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 01:24

Geçtiğimiz haftasonu DEİK yönetiminden ayrılan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Başkan Yardımcılığına seçildi.

Haberin Devamı

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hisarcıklıoğlu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleştirilen genel kurulda CACCI Başkan Yardımcısı seçildi. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim görevimiz ülkemiz bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmak. Asya-Pasifik Bölgesinin dünya ekonomisindeki artan önemi, gelişmiş ekonomilerin dikkatinin bu bölgeye çevrilmesine neden olmuştur. Biz de iş dünyamızı temsilen bayrağımızı bu bölgede daha güçlü şekilde dalgalandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu seçimin, kardeş ülke Malezya'da gerçekleşmiş olması bizi ayrıca mutlu etmektedir.”

DEİKten istifa eden Rifat Hisarcıklıoğluna yeni görev
DEİK YÖNETİMİNİ BIRAKTI



Türk iş dünyasının Asya Pasifik ülkeleri ile ekonomik ilişkilerini daha fazla artırmak için çalışacağını belirten Hisarcıklıoğlu, "Eurochambres Başkan Yardımcılığı, 57 İslam ülkesinin üyesi olduğu İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları Federasyonu Başkan Vekilliği, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyorum. Bunlara ilaveten, şimdi de Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Başkan Yardımcısı seçildim. Bu seçimden dolayı ülkem ve Türk iş dünyası adına gurur duyuyorum. Bu görevde de ülkemiz iş dünyasını en iyi şekilde temsil edeceğim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

26 ÜLKEDEN OLUŞUYOR

CACCI, aralarında Japonya, Hindistan, Rusya, Avustralya, Yeni Zelanda, Malezya, Güney Kore, Tayvan-Çin, Singapur, Gürcistan ve Türkiye'nin de yer aldığı 26 Asya ve Batı Pasifik ülkesinin odalar birliklerinden oluşuyor. 1966 yılında kurulan CACCI, Birleşmiş Milletler'in resmi istişare organları arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!