DEİK’in yeni başkanı Ömer Cihad Vardan

Güncelleme Tarihi:

DEİK’in yeni başkanı Ömer Cihad Vardan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:08

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Ekonomi Bakanlığı'na bağlanmasının ardından bugün gerçekleştirilen toplantı sonrasında DEİK Başkanlığı'na eski MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan getirildi.

Haberin Devamı

Yeni DEİK’in başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı yönetim kurulu toplantısıyla belirlendi. Buna göre İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı ve eski MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan yeni DEİK’in yeni başkanı oldu.

ÖMER CİHAD VARDAN KİMDİR?

1962 yılında Sakarya Hendek’te doğan Ömer Cihad Vardan, 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1986 yılında Yüksek Lisans çalışmalarını Amerika Ohio State Üniversitesi İmalat Mühendisliği Alanında tamamladı. 1987 yılı sonlarına kadar Ohio, Columbus’ta “Engineering Research Center for Net Shape Manufacturing” adlı Araştırma Merkezinde Araştırma Mühendisi olarak çalışmıştı. Türkiye’ye döndükten sonra ilk olarak Kale Grup’ta Stinger Füzelerinin bazı parçalarının üretimiyle ilgili CAD/CAM proseslerinin geliştirilmesinden sorumlu İmalat Mühendisi olarak görev aldı.

Haberin Devamı

DEİK’in yeni başkanı Ömer Cihad Vardan
YÖNETİM KURULU’NDAN İSTİFA ETTİ

UTE Holding bünyesinde McDonald Douglas’ın Unigraphics adlı CAD/CAM yazılımının satışlarını gerçekleştiren Ömer Cihad Vardan, 1991 başında halen ortağı olduğu ve Genel Müdürlüğünü sürdürdüğü Endüstriyel Alan ve Proses Isıtma Sistemleri konusunda faaliyet göstermekte olan Çukurova Isı Sistemleri adlı aile firmasının kuruluşunda yer aldı.

DEİK’in yeni başkanı Ömer Cihad Vardan
DEİK BAKANLIĞA GEÇTİ

2008-2012 yılları arasında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın 4. Dönem Genel Başkanı olarak ve daha önceleri de 5 yılı Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yılı da Yönetim Kurulu Üyesi olarak MÜSİAD’da toplam 13 yıl görev yapan Ömer Cihad Vardan, ayrıca Türkiye Makine İthalatçıları Birliği Başkanlığı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyeliği, Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) İcra Kurulu Üyeliği, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Yönetim Kurulu Üyeliği, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Muhasip Üyeliği ve Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Yönetim Kurulu Muhasip Üyeliği görevlerinde de bulundu.

İş hayatının yanı sıra Mesleği itibariyle Makine Mühendisleri Odası ile Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Üyesi olan Ömer Cihad Vardan hâlihazırda MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyesi ve İktisadi Kalkınma vakfı (İKV) ve Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurulu (TİHK) Üyeliği, Ekonomi Bakanlığı Türk-Amerikan İş Konseyi Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyeliği, TOBB İklimlendirme Sektör Meclisi Üyeliği, Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Yönetim Kurulu Üyeliği ve DEİK Denetim Kurulu Üyeliği görevlerini de sürdürmekte.

Haberin Devamı

DEİK'İN YENİ YÖNETİMİ BELLİ OLDU

DEİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Çırağan Sarayı'nda yapılan ve açılış kısmına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de katıldığı toplantıda, halen İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürüten Ömer Cihad Vardan, DEİK Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Yönetim Kurulu ilk toplantısında görev dağılımı yaparak, Başkan Yardımcıları, Sayman Üye ve İcra Kurulu Üyelerini belirledi. TOBB, TİM, MÜSİAD, TÜSİAD ve TMB temsilcileri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılıklarına seçildi. Sayman Üye olarak Remzi Gür belirlendi.

Haberin Devamı

İcra Kurulu üyeliklerinde ise Ömer Cihad Vardan (Başkan), TOBB, TİM, MÜSİAD, TÜSİAD, TMB temsilcileri dışında, Berna İlter, Latif Aral Aliş, Başaran Ulusoy, Rona Yırcalı, Pınar Eczacıbaşı, Çetin Nuhoğlu ve Zeynep Bodur Okyay görev alacak.

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, yaptığı açıklamada, yeni oluşturulan DEİK'in, "2023 Vizyonu" çerçevesinde, Türkiye'nin küresel ekonomideki ağırlığının ve Türk şirketlerinin küresel değer zincirindeki konumu ile marka değerinin artması için çalışmalar yapacağını söyledi.
Yeniden şekillenen DEİK'in, çalışmalarını katılımcı, şeffaf ve paydaşlarına hesap verebilir bir anlayışla yürüteceğini dile getiren Ömer Cihad Vardan, geçiş döneminin en kısa zamanda tamamlanacağını, DEİK çalışanlarının ise herhangi bir hak kaybı oluşmadan yeni DEİK'te görev alabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!