Önlem alındı mühür kalktı

Güncelleme Tarihi:

Önlem alındı mühür kalktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 01:04

BURSA'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in işçileri önlem almadan çalışırken görüp uyarmasıyla mühürlenen 7 katlı binada ısı yalıtım çalışmaları, önlemlerin alınmasının ardından yeniden başladı.

Haberin Devamı

Şirket yöneticileri, "Yapacağımız çalışma nedeniyle tüm malzemelerimiz o an inşaat sahasındaydı. Şansızlığımız Bakan beyin hasta ziyaretine gelmesi ve bu sırada bir arkadaşımızın dübel çakmak için hiçbir önlem almadan iskeleye çıkmasıydı. Şu anda altyapı için tüm işlemleri tamamladık ve çalışmalara başladık" dedi.

TALİMAT VERMİŞTİ

Faruk Çelik'in, geçen cumartesi günü merkez Nilüfer İlçesi'ndeki özel bir hastanede tedavi gören amcasını ziyarete gittiği sırada hastane odasının penceresinden, karşı taraftaki bir binada, ısı yalıtımı için mantolama çalışması nedeniyle, herhangi bir önlem almayan işçiyi iskelede görünce, Bursa İş Teftiş Grup Başkanı Yaşar Ata'yı arayıp, çalışmaların önlem alınana kadar durdurulması talimatını verdi. Yaşar Ata'nın gelmesi sonucu Bağkent Sitesi içindeki 7 katlı binadaki çalışmalar durduruldu.
Binadaki ısı yalıtım çalışmasını sürdüren şirket, altı çalışanı için temin ettiği baret, kemer, uyarıcı tabelalar, merdivenler ve ilave kazıklarla çalışmalarına bu kez işçi güvenliğini alarak başladı.

Malzemeler mevcut

Haberin Devamı

İsmini açıklamak istemeyen şirketin üst düzey yöneticisi, "Biz bu işi profesyonelce yapıyoruz. Şansızlığımız bakan beyin o anda çalışma yapacağımız binanın karısındaki hastaneye gelmesi, bir arkadaşımızın ise o esnada, dübel çakmak için önlem almadan iskelede bulunmasıydı. Olay anında yaklaşık 3 bin lira değerindeki malzemelerin tümü bizde mevcuttu. Böylece sorun ortadan kalkmış oldu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!