Yüzbinlerce balık bir anda telef oldu

Güncelleme Tarihi:

Yüzbinlerce balık bir anda telef oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 17:38

Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Gökgöl köyündeki alabalık üretim çiftliğinde 600 bine yakın alabalığın telef olduğu bildirildi. Telefe, fabrika atıkların yolaçtığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Gökgöl köyünde Menderes Nehri üzerindeki kurulu olan özel bir firmaya ait alabalık üretim çiftliğinde yüzbinlerce balık öldü. Firma sahibi Osman Özpek'in durumu bildirmesi üzerine Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Havyancılık Müdürlüğü ekipleri, balık çiftliğinde inceleme başlattı.

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, balık çiftliğinden gelen ihbar üzerine bölgeye gelerek inceleme başlattıklarını söyledi. Balıklardan ve sudan numune aldıklarını, gerekli incelemelerin ardından teleflerin nedeniyle ilgili verilere
ulaşılabileceğini belirten Kutlu, balık teleflerinin çevre kirliliğinden kaynaklandığı şüphesi oluştuğunu, ilk belirlemelere göre 600 bin balığın telef olduğunu söyledi.

Yüzbinlerce balık bir anda telef oldu


Çiftlik sahibi Osman Özpek ise, çiftlikteki balık teleflerinin Afyonkarahisar'daki fabrikaların atıklarının Menderes Nehri'ne karışarak, bölgeye taşınmasından kaynaklandığının tahmin ettiklerini ileri sürdü. Özpek, "Yıllık 900 ton balık üretimiz var. Burada 100 adet kafesimizin 50'ye yakınında balık telefleri var, 1.5 milyon lira maddi kaybımız oluştu. Ürettiğimizin balıkların tamamı ihracata gidiyor, bu olay ihracatımızı etkileyecektir. Taahhütlerimizi yerine getiremeyeceğiz. Bizin için sıkıntılı bir süreç başlayacak" dedi.

Haberin Devamı

Yüzbinlerce balık bir anda telef oldu


Geçen yıl aynı dönemde yine 2 milyon alabağın kimyasal atıklardan dolayı telef olduğunu iddia eden Özpek, bununla ilgili dava sürecinin devam ettiğini belirtti.

Işıklı Gölü ve Gökgöl'de balık tutarak geçimini sağlayan balıkçılar da, tekrarlanan balık telefleri için yetkililerden önlem alınmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!